Kiskunfélegyháza/Galériával

2022.06.14. 07:00

Kitörési lehetőséget jelent a Kolimpia a hátrányos helyzetű fiatalok számára

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az Arany János Programok keretében a Kolimpiát, azaz a kollégiumok olimpiája országos sporteseményt a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében a hétvégén a félegyházi városi sportcsarnokban. A Kolimpia közel 300 sporttehetség számára biztosított országos megmérettetési lehetőséget.

Vajda Piroska

A megnyitón a Padkaporos Táncegyüttes is fellépett Fotó: Vajda Piroska

A kiskunfélegyházi rendezvény során tizennégy szakképzési társintézmény halmozottan hátrányos helyzetű középiskolás sporttehetsége mérte össze tudását hat sportágban: futsal, streetball, íjászat, asztalitenisz, zenés gimnasztika, kolimpikonok viadala. 

A megnyitón elhangzott, hogy a Kolimpián résztvevő intézmények mindegyikében működik a nehéz sorsú családok gyermekeit támogató Arany János Program, amelyben különösen fontos szerepet kap a tehetséggondozás. 

A több mint két évtizede indult országos tehetséggondozó program azoknak a hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt támogatást, akik enélkül a segítség nélkül valószínűleg nem jutnának el a felsőoktatásba, nem tudnának nyelvvizsgát tenni, jogosítványt vagy ECDL-bizonyítványt szerezni. 

A Kolimpia fővédnöke Lezsák Sándor, Kiskunfélegyháza és térsége országgyűlési képviselője volt, aki szombaton látogatta meg az eseményt. Szabó Péterné iskolaigazgatóval és a szervezőkkel futsalselejtező mérkőzéseket tekintettek meg az iskola tornatermében és a sportcsarnokban. A honatya a Kolimpia mind a háromszáz résztvevője számára egy-egy Sport szeletet vitt ajándékba. Mint hangsúlyozta, mindenkiben van egy rejtett érték, amit meg kell találni. A Kolimpia pedig olyan sikerélményt nyújt a hátrányos helyzetű tehetségek számára, amely kitörési lehetőség teremthet számukra az iskolaévek után. 

Az ünnepélyes megnyitón közreműködött a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar Kis-Fekete Vilmos vezényletével, a Padkaporos Táncegyüttes és a Kiskunfélegyházi Waldorf Általános Iskola tanulói. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában