Találkozó

2022.06.24. 13:13

Két autós rendezvény lesz a hétvégén Kalocsán

Egy hétvégén, június 24. és 26. között találkozik, de külön-külön is látványosnak ígérkezik két autós rendezvény, a Bács-Trophy Off-road Bajnokság kalocsai futama és a visszatérő Food Truck Show – jelentették be a Kalocsai Innovációs és Kulturális Központ (KIKK) sajtótájékoztatóján a szervezők.

Gábor János

Fotó: KIKK

A terepversenynek lesz belvárosi seregszemléje, míg a gourmet mobilkonyhák újra az Érsekkertben kapnak helyet. Az off-road rajongói pénteken, este héttől láthatják a járművek gyülekezőjét a Csilás parkban, ahonnan végül az éjszakai versenyek is indulnak, 21 órakor – mondta Huszár Gábor, a Bács-Trophy helyi szervezését segítő Terepjárós Egyesület Kalocsa elnöke. Kérdésünkre megerősítette: csak az esti órákban és legfeljebb egy-egy rövid időszakra fogják hátráltatni a városi forgalmat. A Paksi közön és a Foktői úton át hajtanak majd be a Foktő-Kalocsa-Uszódi Repülőtérről, majd a rajt után ugyanoda térnek vissza. A szombati szakaszok már nem érintenek belterületet. A rendezők minden nézőt útba igazítanak, hogy a pálya melyik részén érdemes helyet foglalni. 

Vad-Horváth Zoltán, a Magyar Street Food Egyesület elnöke a Food Truck Show kalocsai állomása kapcsán elmondta: rutinos csapatot hoznak, hiszen a roadshow évente körülbelül egymillió vendéget szolgál ki. Kalocsa legutóbb is lelkes rajongónak bizonyult, ezért a tavalyi kínálathoz képest több új büfékocsit fognak felvonultatni. Fenntarthatóságot szem előtt tartó tálalásban többek között halas ínyencségekből, mexikói specialitásokból, pizzaburgerekből és grill különlegességekből lehet majd válogatni. Részletek mindkét programról a KIKK Facebook-oldalán. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában