Galériával

2022.06.10. 15:28

Egész napos szűrőprogramon vehettek részt a soltiak

Az Alapszolgáltatási Központ egynapos, ingyenes Átfogó Egészségügyi Szűrőprogramot szervezett a városban szerdán. A kamion és a körülötte kialakított sátorváros a Vécsey könyvtár melletti parkolóban épült fel.

Lencsés P. Anna

A solti egész napos, ingyenes programon, a szűrővizsgálatokon mintegy százharminc felnőtt vett részt. Fotó: Lencsés P. Anna

A megnyitóban köszöntőt mondott Solt polgármestere Németh István, és Chirer Zsuzsanna az Idősügyi és Nyugdíjbiztosítási Főosztály osztályvezetője, aki kiemelte, hogy mostantól kezdve, a magyarországi gyaloglóklubok hálózata is csatlakozik a szűrőprogramhoz.

Dankovics Gergely programigazgató kitért arra, hogy Solt a 2264. helyszín, ahol program keretében negyvenféle vizsgálaton vehetnek részt azok a helyi lakosok, aki előre regisztráltak. Meghívták erre a napra a helyi Vécsey Károly Általános Iskola pedagógusait és osztályait is, akik a szűrőprogram keretében zajló, Utazás az egészség birodalmába elnevezésű bemutatók részesei lehettek.

A solti egész napos ingyenes programon, a szűrővizsgálatokon mintegy százharminc felnőtt vett részt és kétszázhatvan gyermek kapcsolódott be a látványos előadásokba, tanácsadásokba, bemutatókba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában