Galériával

2022.06.16. 13:53

Átadták az új játszóteret és fitneszparkot Kéleshalmán

Mindjárt a hivatalos átadás után birtokba is vették a kéleshalmi gyerekek az elkészült új játszóteret, ami a falu központjában az általános iskolával szemben épült meg. Ugyanitt egy fitneszparkot is létesítettek a Magyar Falu Program pályázatán nyert ötmillió forintból.

Pozsgai Ákos

A gyerekek már birtokba is vették az elkészült új játszóteret. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Izgatott gyerekek próbálták az előadásukat szerda délelőtt az iskolával szemközti játszótér előtt, aminek bejáratánál egy kifeszített nemzeti színű szalag is jelezte a közelgő ünnepélyes alkalmat. A falu történetében ugyanis először épült játszótér és mindjárt a legmodernebb és legkorszerűbb változat, amely mellett egy fitneszpark is helyet kapott. A község életében óriási lehetőség ez annak érdekében, hogy még élhetőbb és igazán családbarát legyen a falu. 

– Polgármesterként fontosnak tartom, hogy településünk folyamatosan meg tudjon újulni, fejlődni, hogy minél élhetőbb legyen a lakókörnyezetünk és jobban érezzük magunkat a kis falunkban – hangoztatta Szévtek Lajos Róbert a falu első embere az ünnepélyes avatón, aki elmondta, hogy hosszú évtizedek óta ez az első olyan játszótér a faluban, amely a szabványoknak is megfelel.

– A változást a Magyar Faluprogram hozta el 2021-ben. A kormány pályázati kiírásnak köszönhetően, a megfelelő előkészítés után önkormányzatunk is pályázatot nyújtott be egy játszótér megvalósítására majd, amikor megnyertük az építéshez az ötmillió forintot, elkészültek a tervek, a kivitelezőt kiválasztottuk és hamarosan kezdődhetett a munka – emelte ki beszédében a polgármester, aki elmondta azt is, hogy 

bár a pályázat százszázalékos támogatottságú volt, az időközben bekövetkezett jelentős építőanyag-drágulás miatt az önkormányzat saját forrásból további háromszázezer forinttal egészítette ki a beruházást.

– Az avatási ünnepségen túlmutat annak jelentősége, hogy együtt vagyunk, ami azt jelzi, hogy a településünkön nemcsak beszélünk a közösség fontosságáról, hanem teszünk is érte. Nem csak falut, hanem közösséget is építünk. Mindenekelőtt azzal, hogy odafigyelünk a kisgyermekes családokra, igyekszünk olyan környezetet, olyan légkört teremteni a számukra, amelyben a gyermekvállalás nem jelent hátrányt és kirekesztettséget. Sőt, inkább elismerést, megbecsülést. Ezt érezhetik az idelátogató kisgyermekes családok is, akik a mai naptól együtt játszhatnak, szórakozhatnak ezen a játszótéren az itt élőkkel – fűzte hozzá Szévtek Lajos Róbert.

– Kora gyermekkorom óta jártam Kéleshalmára és jól emlékszem, hogy nem volt játszótér a faluban és később sem – emlékezett vissza Bányai Gábor, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség egyéni országgyűlési képviselője, aki a szomszédos Jánoshalmán lakik és gyakori vendég Kéleshalmán. A politikus szerint óriási lépés ez a játszótér és fitneszpark a falu életében, de mint mondta, a korábbi években megvalósult más fejlesztés és a mostani beruházás után is tovább folytatják a munkát.    

– Kéleshalom nem a több ezres településeink közé tartozik, nem is szokványos, mindenki által ismert és felkapott helyen, hanem nyugodt helyen van, ahol az ide látogatók békés környezetben tölthetik a szabadidejüket. A környék vadban gazdag erdői és ősborókás természetvédelmi területei kiválóan alkalmasak a természetjárásra a vidéki életforma megismerésére – emelte ki a kormánybiztos, aki beszélt arról is, hogy tovább folytatódik a környék közúthálózatának a fejlesztése. A Jánoshalmát a hajósi pincefaluval összekötő út felújításának első szakasza elkészült, a további két szakaszban megvalósuló felújítás érinteni fogja a kéleshalmi bekötőutat is, amely legkésőbb a jövő év első feléig elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában