Galériával

2022.06.06. 15:37

Aranymisét tartottak a bácsszőlősi iskolakápolnánál

Pünkösd hétfőn nagy érdeklődés mellett tartott ünnepi szentmisét dr. Pribitek László plébános a Vöröserdei Jézus Szíve Iskolakápolnánál.

Juhász Jenő

Fotó: Juhász Jenő

Az összejövetelre a környékbeli települések mellett Ásotthalomról, Kiskunhalasról és Vaskútról is érkeztek vendégek. Az ünnepi köszöntők és előadások után felidézték az 50 éve felszentelt katolikus lelkész fontosabb szolgálati helyeit és munkásságát.

Pribitek Lászlót 1972. június 16-án szentelték pappá Kalocsán. Majd ezt követően káplán volt Bátyán, doktori címet 1974-ben szerzett Budapesten. Szolgálati helyei 1975 és 1992 között: Borota, Baja, Kecel Harta, Dunatetétlen és Állampuszta. Az érseki tanácsosi szolgálat után került a térségbe. 1994-től Mélykúton szolgált, majd Kisszálláson, Csávolyon, Borotán, Rémen és Jánoshalmán. 2005-től Kelebián és Tompán, 2012-től pedig Kunbaján és Bácsszőlősön. A bácsszőlősi imacsoportot 3,5 éven keresztül vezette. 2016-tól napjainkig Kelebián teljesít szolgálatot.

A szentmisét követően az ünnepelt áldását adta a jelenlévő lelkész társakra és a résztvevő hívőkre.

A rendezvény végén az egyház közösség és a felújított iskolakápolna tulajdonosa, valamint a családja vendégül látta a híveket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában