Közgyűlés

2022.06.26. 16:41

A kormánnyal együtt fejlesztenek Kecskeméten

Szőkéné Kopping Rita képviselő kérdést tett fel a polgármesternek arról, hogy mennyiben érinti a város költségvetését az, hogy nem terjed ki a rezsicsökkentés az önkormányzatokra?

Horváth Péter

Képünk a legutóbbi közgyűlésen készült. Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Mint fogalmazott, az eddigi 38 forintos kilowattonkénti áramköltség 70 forint lesz, ami érinti az önkormányzati fenntartású intézményeket is. Azt is megkérdezte, hogy milyen közvilágítást és intézményeket érintő intézkedéseket terveznek hozni. Érdeklődött, hogy a város tervezi-e a megújuló energiaforrások szélesebb körű használatát, illetve a kormány támogatja-e az ilyen jellegű fejlesztéseket? 

A polgármester elmondta, hogy nemcsak tervez, hanem döntött is arról, hogy fejleszt, a kormánnyal közösen. Szó esett már a Termostar fejlesztéséről és az energiaközösség kialakításáról. 

Mint a polgármester fogalmazott, mindannyiunkra kihívást ró a kialakult gazdasági környezet, és a korábbiakhoz képest változtatást igényel, a mértéktartó és fenntarthatóság felé kell további lépéseket tenni. 

Szőkéné Kopping Rita arról is kérdezett, hogy a busztársaságnak jelentős terhet jelentenek az emelkedő üzemanyagárak, ezért a következő beszerzések során tervezi-e a város elektromos busz vásárlását, esetleg ezt napelemparkkal támogatva. 

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy a korábban elfogadott munkacsoport létrehozása is a fenntarthatóbb közlekedést szolgálja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában