Galériával

2022.05.04. 12:33

Nemzetközi mezőnyben mutatkozott be a Honvéd Huszár Díszalegység Halason

Idén ünnepli megalakulásának egyedszázados évfordulóját a Kiskunhalasi Lovasbandérium, ebből az alkalomból színvonalas bemutatót tartottak az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Honvéd Huszár Díszalegység katonái a Hirling József Lovasparkban hétvégén tartott 43. CSI** Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyen.

Pozsgai Ákos

Színes bemutatót tartottak az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Honvéd Huszár Díszalegység katonái. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A hétvégi nemzetközi díjugrató lovas versenyen az idén 25 éves Kiskunhalasi Lovasbandérium két tagját, dr. Hollósi Renátát és Kovács Tibort bandériumért éremmel tüntettek ki, az elismerést Waclawczyk Dariusz a bandérium parancsnoka és Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere adta át.

A versenyszámok szünetben különböző bemutatók is színesítették a programot, a Nemzeti Lovas Színház előadásában Pintér Tibor színész-igazgató vezetésével.

Nagy sikert aratott a 2020. július 1-jén létrejött Honvéd Huszár Díszalegység is Pénzes Gábor főhadnagy kiképzőtiszt, megalakulásuk óta először szerepeltek nemzetközi rendezvényen, ahol szakértők előtt bizonyíthattak. Különböző katonai feladatokat mutatta be lovaikkal. A díszalegység tevékenységével szeretné feltámasztani, illetve megtartani az utókor számára a katonai hagyományokat, valamint bizonyítani, hogy a lovasság is szerepet kaphat a modern hadseregben. Vannak olyan speciális feladatok, amiket lóháton hatékonyabban el lehet látni, mint más módon. A bemutatón mind a lovasok, mind a lovak állóképességét demonstrálták.

A közönség érdeklődéssel és örömmel fogadta az alakulatot, a díszalegység a bemutatója során egyebek mellett négy karusszelt is bemutatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában