Energiahatékonyság

2022.05.19. 17:25

Megújulnak a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola épületei és udvara

Háromoldalú együttműködési megállapodás aláírását szavazta meg a közgyűlés csütörtöki ülésén a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola felújítására az önkormányzat, a vagyonkezelő Kecskeméti Tankerület és a Beruházási Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Horváth Péter

Energiahatékonysági fejlesztések valósulnak meg a projekt során Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

A beruházás keretében komplexen felújítják a 24 tantermes, 5458 négyzetméteres iskola épületeit és udvarát. Megvalósul a funkcionális, részleges akadálymentesítés: akadálymentes parkoló kialakítása a gazdasági udvarban, akadálymentes rámpa és bejárat építése az akadálymentes parkolótól az auláig, akadálymentes mosdó kiépítése a magasföldszinten, nagyothallók részére mobil indukciós hurok áll rendelkezésre.

Energiahatékonyságot is növelnek, homlokzati és tető hőszigeteléssel, nyílászáró cserével. Megújulnak a fűtési hőleadó felületek és az elektromos rendszer is. 

A beruházás az önkormányzat szempontjából is kiemelt fontosságú, az oktatási infrastruktúra fejlesztése mind helyi, mind térségi viszonylatban is meghatározó előnyöket hordoz – szól az előterjesztés indoklása.

Király József képviselő rákérdezett az iskola sportudvarának felújítására. A polgármester elmondta, hogy ezzel összefüggésben még tárgyalnak a jövőben. Szamler László képviselő és az iskola munkatársa örömét fejezte ki a fejlesztéssel kapcsolatban.

Szőkéné Kopping Rita rákérdezett arra, hogy a Planetáriumot mikor újítják fel – mivel leválasztották a projektről. A polgármester válaszában elmondta, hogy a közművelődési intézmények fejlesztési csomagjába tartozik a Planetárium, aminek van létjogosultsága, látva az egyre intenzívebb munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában