Együttműködés

2022.05.31. 17:25

Közösen dolgozik a kulturális élet fellendítéséért a kecskeméti egyetem és a Hírös Agóra

A Neumann János Egyetem erőteljesebben szeretné magát képviselni Kecskemét kulturális életében. Ennek érdekében az egyetem és a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ együttműködési megállapodást kötött kedd délután.

Barta Zsolt

Balról jobbra: Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója, dr. Fülöp Tamás, Neumann János Egyetem rektora és Maráz Vince, az oktatási intézmény pénzügyi igazgatója írta alá az együttműködési megállapodást Fotó: Barta Zsolt

A dokumentumot dr. Fülöp Tamás rektor, valamint Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója és Maráz Vince, az oktatási intézmény gazdasági igazgatója írták alá. Dr. Fülöp Tamás rektor nagy jelentőségűnek nevezte a megállapodást. Mint mondta, az utóbbi években egyre több alkalommal kapcsolódott be a tudományos központ azokba a művészeti-kulturális rendezvényekbe, amelyek erősítették a kecskeméti tudatot az intézményben is. 

A Neumann János Egyetem a tudás- és kultúraalapú közösségfejlesztésben, a tudástőkére és kultúrára alapozott gazdaságfejlesztésben szeretne a jelenleginél is aktívabb szerepet vállalni a térségben. Ezért is épít ki az intézmény a város és a térség kulturális intézményei között szakmai együttműködést. Az egyetem a Hírös Agóra tevékenységének a népszerűsítését az intézmény falai között már elkezdte. 

A rektor hangsúlyozta: ha gazdag a város kulturális élete, akkor vonzó lesz Kecskemét. Ha jó hírű a település, akkor vonzóvá válik maga a felsőoktatási intézmény is. 

Ha sok hallgatót vonz ide az iskola vidékről, akkor Kecskemét presztízse is emelkedik. Ehhez viszont szükség van olyan programokra, amelyek megszólítják a tanulókat. 

Az együttműködés részét képzi a hallgatók és a városlakók kulturális igényeinek a feltárása. Ebben is partnerséget ajánlott az egyetem az Agórának. Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója az aláírás előtt hangsúlyozta: a város élhetősége, a kulturális kisugárzása attól függ, hogyan is élik meg a mindennapjaikat az itt élők, itt dolgozók és tanulók.

Ha jól érzik magukat a diákok, akkor letelepedhetnek a városban. 

Mint mondta, azért kell különleges kulturális programot kínálni, hogy megszólítsanak olyan közönséget is, amely számára eddig nem volt fontos az Agórába járás. A fiatalok behívását missziós feladatnak nevezte az igazgató asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában