Segítség

2022.05.02. 07:00

Két ukrán családot szállásoltak el Kalocsán

A városban két, háború elől menekülő ukrajnai család kért menedéket. Az egyik esetében érkezett civil segítség, viszont a másik, háromtagú család bevétel nélkül maradt, így az önkormányzattól kértek segítséget. Pécsi Vivien képviselő közleményben tudatta, hogy a városháza nem hagyta magára az 50 év körüli házaspárt és egyikük 86 éves, járókerettel közlekedő édesanyját.

Gábor János

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az ukrán menekültek ideiglenes szállásra költöztek, majd munkavállalási engedélyért folyamodtak, amit gyorsan meg is kaptak. Addig viszont, amíg a fizetésük megérkezik, támogatásra van szükségük – hívta fel a figyelmet Pécsi Vivien, mindenkit arra biztatva, hogy adakozzon a polgármesteri hivatal nemrég létesített Infopontján. 

A Városház utca és a Szent István király út sarkán nemrég nyitott iroda persze nemcsak ennek az egy családnak gyűjt: az adományokat fokozatosan továbbítják a határon és a háborús övezetben dolgozó segélyszervezeteknek. Az önkormányzat munkatársai főleg tartós élelmiszert, tésztát, konzerveket, tartós tejet, kekszet és tisztálkodási szereket várnak a lakosságtól, de közvetlenül a befogadott családnak akár friss zöldséget, gyümölcsöt, húst is le lehet adni, mert még aznap átadják nekik. 

A képviselő elárulta: a Kalocsán elszállásolt család tagjaiban szerény, kedves embereket ismert meg. Rövid beszélgetésükből kiderült, csak a háború végét várják, hogy visszatérhessenek az Ukrajnában ragadt rokonokhoz, viszont nagyon hálásak mindazért az önzetlen segítségért és jó szándékért, amit eddig a helyiektől kaptak. Kérik, hogy aki csak tud, anyagi támogatást is nyújtson, mert bár magukat pár héten belül el tudják majd tartani, az otthon maradtaknak mindenképpen szeretnének pénzt küldeni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában