Galériával

2022.05.15. 09:23

Jótékony palacsintafesztivált tartottak Kiskunfélegyházán

Első alkalommal rendeztek palacsintafesztivált Kiskunfélegyházán. A szombat délutáni programot a Vasutas Motoros Egyesület szervezte, a bevételt jótékony célra fordították.

Szentirmay Tamás

Különböző ízű és színű palacsinták készültek Félegyházán. Fotó: Szentirmay Tamás

Több mint tíz sátorban sütötték a palacsintát a Kossuth Lajos Szakképző Iskola udvarán, ahol különböző ízben és színben készítették el a finomságokat. Lehetett kapni a lekváros, a kakaós, a fahéjas, a túrós és a nutellás mellett mákos, almás, zserbós, tökmagos, de még pálinkás ízű palacsintát is, emellett pedig többféle színben és nagyságban lehetett vásárolni az ízletes ételekből. A palacsinták különböző színét ételszínezővel érték el, a felnőtteknek és a gyerekeknek is nagyon tetszett, voltak olyanok, akik nem íz, hanem szín szerint választottak. 

Amint azt megtudtuk, a csapatok zöme kapott anyagból dolgozott. A tejet, a lisztet, az olajat, a kakaóport és a lekvárt, jótékonysági felajánlásokból, a szervezők állták. Természetesen nem volt megtiltva az sem, ha valaki még ezen kívül más töltelékkel készítette el a palacsintákat. 

Minden csapat gyűjtötte a támogató jegyeket és annak ajánlotta fel a bevételt, akinek szerette volna, így külön-külön szervezeteket, egyesületeket, de magánszemélyeket is támogathattak. Ha ezzel kapcsolatban valakinek nem volt ötlete, a szervezők ebben is segítettek. 

A csapatok létszámát nem határozták meg, mivel nem verseny volt, így akadtak közöttük fiatalok, középkorúak, de idősebbek is, csak úgy, mint férfiak és nők is. Az ügyesebbek fel is dobták a palacsintákat, hogy aztán megfordítva essen vissza a palacsintasütőbe. 

Amíg az érdeklődők végig nézték a kínálatot, közben szólt a zene a még jobb hangulat kedvéért, emellett pedig különböző versenyeket is rendeztek. Voltak olyanok akik kéz használat nélkül ettek palacsintakelyhet, néhányan pedig óriáspalacsinta-evésben is összemérhették tudásukat, ők főleg gyerekek voltak.

Szombaton déltől, egészen este hat óráig lehetett válogatni a különböző ízek között. A vásárlók minél többet fogyasztottak, a sütők annál több bevételt tudtak elérni, amivel jótékonykodtak. A fesztivál nagyon jól sikerült, így minden valószínűség szerint lesz folytatása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában