Nagyberuházás

2022.05.06. 07:00

A Magyar Falu Programban elnyert támogatásból folytatódik a városközponti járdák felújítása Dunavecsén

A pályázati sikereknek köszönhetően két nagyberuházás valósul meg idén Dunavecsén.

Gulyás Sándor

Terepszemlét tart Vörös Sándor (balra) polgármester Fotó: Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

Folytatódik a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása, valamint megvalósul a város gazdasági-műszaki ellátó és szolgáltató szervezet telephelyének teljes körű rekonstrukciója. 

– A csapadékvíz-elvezető rendszer felújításának költségeit a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 250 millió forintos támogatásból finanszírozza a város önkormányzata. A kivitelezési munkálatok a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, várhatóan még ebben a hónapban elindulnak. Tavaly a Hársfa, a Széchenyi és a Táncsics utca csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztésére 30 millió forintot költöttünk, melyből megvalósult a záportározó tisztítása, bővítése, az odavezető csatornák rekonstrukciója, szikkasztómező létrehozása. Az újabb pályázati sikernek köszönthetően tavasszal kezdődhet meg a Petőfi, a Rákóczi, a Bocskai, a Bercsényi, a Városkert, az Alkotmány, a Fülöp György és az Epreskert utcát érintő beruházás – részletezte Vörös Sándor polgármester. 

A másik nagyberuházásnak a város gazdasági-műszaki ellátó és szolgáltató szervezet telephelyének teljes körű felújítása, fejlesztése ígérkezik.

 A beruházás költségeire a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP II.) keretében jutott 150 millió forint támogatás az önkormányzatnak. 

– Mindemellett több kisebb projekt is megvalósul. A Magyar Falu Programban elnyert támogatásnak köszönhetően folytatódik a városközponti járdák felújítása. Befejezéséhez közelednek az óvodák udvarának rekonstrukciós munkái, az új játszóeszközök telepítése. Készülünk a Petőfi-emlékévekre is, melynek nyitórendezvényét márciusban tartottuk. A kulturális programok mellett megvalósul a művelődési ház színpadának modernizálása. Húszmillió forintot költünk a Petőfi-emlékházra. Az összeg felét az épület rendbetételére, a fennmaradó pénzt állandó kiállításokra fordítjuk. Megtörténik a fűtésrendszer cseréje, a villamos hálózat felújítása, valamint egy vizesblokk is kialakításra kerül. Folyamatban van a Petőfi Sándorhoz köthető Nagy Pál-féle ház rendbetétele, az épület múzeumfunkciót fog kapni – tette hozzá Vörös Sándor. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában