Galériával

2022.04.11. 18:06

Tizedik alkalommal rendezték meg Kecskeméten a Nagy Versmondást

A Költészet Napja tiszteletére hétfő délután ismét megtarthatták a Nagy Versmondást, személyes jelenlét mellett. Diákok és felnőttek sokasága egyszerre szavalta a verseket Kecskemét Főterén, a Barátok temploma előtt.

Sebestyén Hajnalka

Népszerű volt a Nagy Versmondás. Fotó: Bús Csaba

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 10. alkalommal szervezte meg a Nagy Versmondást, mely a költészet értékeire hívja fel a figyelmet.


Csizmadia Ilona, a Hírös Agóra munkatársa elmondta: 1964 óta József Attila születésnapja a magyar vers, a költészet ünnepe. 2022-ben – két évnyi pandémiás, online, tv felvétel útján történő verselés után – újra személyesen, jelenléti versmondással ünnepelhetik a magyar költészet napját. A Versmondók találkozója, a város egyik legjelentősebb gyermekművészeti rendezvénye, melynek ez az alkalom a nyitánya. Azokat várták Kecskemét Főterére, akik közösen szeretnének verset mondani. Hiszen a vers kétszer születik. Először amikor a költő megírja, másodszor amikor azt mi elolvassuk, elmondjuk.


A Kodály 140 ünnepi év kapcsán olyan verseket választottak a szervezők, amelyeket megzenésítettek az idők folyamán. Elhangzott Ady Endre Fölszállott a páva, a Kossuth-díjas kortárs költő Buda Ferenc Kőből rakott mese, Weöres Sándor Nyári este, a 100 éve született Nemes Nagy Ágnes Labda, valamint Tavaszi felhők című verse.


A Nagy Versmondást Aracs Eszter bábszínész vezette le, mint vers-karmester. Fellépett még a Kodály Iskola Csiribiri Kicsinyek Kórusa több megzenésített verssel.


A program az idei Versmondók Találkozójának felvezető rendezvénye volt. A találkozó irodalmi délutánjai ezekben a hetekben zajlanak le, majd a Versünnep zárja május 21-én.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában