Galériával

2022.04.05. 17:16

Petőfiszállás is csatlakozott az országos fásítási programhoz

Harminc ezüsthárs-facsemetét ültettek el a napokban Petőfiszálláson az Országfásítási Program keretében. Az ajándékba kapott fákból négyet a petőfiszállási Csicsergő Óvoda udvarában ültettek el pénteken a gyerekek és a település vezetői közösen.

Vajda Piroska

A gyerekek a zuhogó eső ellenére is örömmel segítettek a fák elültetésében

Fotó: Vajda Piroska

A néhány éve megnyitott új óvoda udvarán elültetett fák és a rájuk kerülő madárodúk a jövőt szimbolizálják – nyilatkozta lapunknak Szász János polgármester. Elmondta, hogy a további huszonhat facsemetét a település belterületén, az Árpád utcában ültették el. A facsemeték kiültetését az önkormányzat közfoglalkoztatottjai és a KEFAG Zrt. szakembere, Fődi József irányításával végezték, de részt vettek a munkálatokban a Csicsergő Óvoda munkatársai, valamint Kis István és Kis Miklós petőfiszállási lakosok is. 

 

Az új fasor a jelenlegi és az új falurészt köti majd össze. A megközelítőleg négyhektáros területen ugyanis újabb építési telkeket alakít ki az önkormányzat. Szász János arról is beszámolt, hogy az önkormányzat törekvése, hogy folyamatosan szépítse a települést. 

Jelenleg is virágba borult díszfák látványa fogadja a községbe érkezőket. A település vezetője elmondta, hogy a közelmúltban száz szilfát ültettek el. 

A fásítás első üteme a település központjától Szentkútig két kilométer hosszúságban, az út mindkét oldalán magas kőrisek, illetve pusztaszilek elültetésével már megtörtént. 

A második ütem a falu központja és az 5-ös számú főútvonalat összekötő út 500 méteres szakaszának mindkét oldalán valósult meg. Ugyanakkor a Móra Ferenc utcába és a posta előtti területre is kerültek díszfák. A fásítást a jövőben is folytatják a másik, Majsai út felé vezető bekötőút mentén is. Ezeket a fákat az önkormányzat saját költségvetéséből vásárolták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában