Kiskunfélegyháza

2022.04.21. 10:38

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő is átvette megbízólevelét

A városháza dísztermében szerda délelőtt vette át megbízólevelét Lezsák Sándor (Fidesz–KDNP), aki az április 3-án megtartott országgyűlésiképviselő-választáson megkapta a választópolgárok elsöprő többségének támogatását a 4. számú választókerületben.

Tapodi Kálmán

Lezsák Sándornak (balra) jó egészséget kívánt a parlamenti munkájához Tisoczki László, Kömpöc polgármestere is Fotó: Tapodi Kálmán

Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntője során kiemelte: az elmúlt tíz év során olyan kiemelkedő fejlődésen ment keresztül a város, amilyen a rendszerváltoztatás óta nem történt. – Óvodák, bölcsődék épültek, megújult a városközpont – sorolta többi között a városvezető, aki hangsúlyozta: mindezekben elévülhetetlen érdeme volt a térség országgyűlési képviselőjének, Lezsák Sándornak. 

A megbízólevél átadása előtt dr. Dobák Nándor, a 4. számú választókerület választási bizottságának elnöke a választások kapcsán elmondta: végig rendezett kampánytevékenység zajlott a körzetben. Az öt jelölt közül Lezsák Sándor 29 835 szavazatot kapott, ami a voksok 62,97 százaléka. 

A megválasztott képviselő ezen eredménye mind szavazatszámban, mind százalékos arányban a legmagasabb Bács-Kiskun megye hat egyéni választókerületét, illetve a Dél-alföld régió három megyéjének, összesen tizennégy egyéni választókerületét tekintve. 

Lezsák Sándor támogatottsága az elmúlt három országgyűlési választáson – 2014 és 2022 között – valamennyi alkalommal növekedett. A most elnyert mandátummal Lezsák Sándor – aki 1990–1994 között nem volt országgyűlési képviselő – a nyolcadik cik­lusát kezdheti meg a Magyar Országgyűlésben. 

Lezsák Sándor beszéde során köszönetet mondott mindenkinek, akik megtisztelték bizalmukkal. Hangsúlyozta: a következő négy esztendő olyan időszak lesz, amikor arra kell összpontosítani a választókerület mind a huszonnégy településén, hogy megvalósítsák a legfontosabb feladatokat. 

– Lesz olyan, amit el kell kezdeni, lesz, amit folytatni kell, illetve olyan is, amit be kell fejezni – tette hozzá Lezsák Sándor, aki szeretne még erősebb kapcsolatot kiépíteni a települések civil szerveződéseivel és támogatni kívánja a testvértelepülések közötti kapcsolatokat a Kárpát-medencében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában