Galériával / Videóval

2022.04.12. 16:10

Kétszáz állat várja a látogatókat a nagykőrösi Richter Safari Parkban

Kedden átadták Magyarország első és egyetlen autós safari parkját, a Richter Safari Parkot Nagykőrösön. A fél év alatt elkészült park 30 hektáros területén 200 cirkuszi állatot láthatnak testközelből a kilátogatók, emellett számos különleges program is várja az érdeklődőket.

Horváth Péter

A parkot mindenki saját autójával járhatja végig Fotó: Bús Csaba

Az ország szívében, Nagykőrös mellett, közel Budapesthez található a 30 hektáron elterülő gyönyörű Safari Park. Ifj. Richter József igazgató, a park megálmodója a baon.hu-nak elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok porondtól visszavonult állatai töltik itt méltóságban, kényelemben és kiváló ellátás mellett megérdemelt nyugdíjas éveiket úgy, hogy továbbra is a közönség szeretetét élvezhetik.


Ifj. Richter József nagy álma volt a park, ami először 2020-ban nyitotta meg kapuit Szadán. Egy év kihagyás után, Nagykőrös mellé átköltözve az addiginál lényegesen nagyobb helyen, sokkal szebb környezetben, és az állatoknak még nagyobb területet biztosítva egész napos kikapcsolódás lehetőségét kínáló központtá vált. 

A 200 állat között vannak lovak, szamarak, zebrák, watusi marhák, lámák, tevék, elefántok, zsiráfok, struccok, emuk és kenguruk is. A safari útvonalon mindenki a saját autójával haladhat végig és etetheti az állatokat a helyszínen összeállított safari csemegével. 

Az útvonal végén főleg a gyerekek számára különleges dínóparkon keresztül lehet eljutni az élményparkba, ahol több programmal várják a látogatókat. Többek között állatsimogatóval, a 30 méter magas Safari Eye óriáskerékkel, amiről pazar kilátás nyílik a parkra, a cirkuszi sátorban pedig artista számokkal szórakoztatják a nagyérdeműt a cirkuszművészek. Ifj. Richter József elmondta, hogy számos terve van a park fejlesztésére. Például a két hektáros tóban nyáron elefántok fürdőznek majd, valamint bővítenék az állatállományt is.


Az átadón először dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere mondott köszöntőt.

– Amikor szeptember-október fordulóján felkeresett Ifj. Richter József azzal, hogy egy safari parkot szeretne létesíteni, azonnal láttam, hogy egy olyan emberrel állok szemben, aki ezt olyan színvonalon hozza létre, amilyen színvonalon cirkuszi munkáját végzi. Amikor a parkot építették, óriási alázatot láttam rajtuk, amivel az állatokhoz és a munkatársaikhoz viszonyultak – méltatta a vállalkozás megálmodójának munkáját a polgármester, hozzátéve: maga sem hitte akkor, hogy fél év alatt elkészül az országosan egyedülálló park. Czira Szabolcs hangsúlyozta: az alapítókból sugárzott, hogy legfőbb motivációjuk az állatok megmentése, így több cirkusznak lehetőséget biztosítanak arra, hogy az idős állatokat a parkban elhelyezzék megérdemelt pihenőjükre.


Kiemelte: Nagykőrös most került fel a turisztika térképére. A látványosság az ország minden részéről, és a határon túlról is a városba vonzza a látogatókat.

– Jelmondatunk, hogy az érték értéket vonz. Ifj. Richter Józsefék beruházása más értéket is városunkban vonz majd. Most már Nagykőrös nemcsak a zöld város az ország szívében, nemcsak Arany János városa, hanem safari városa is – zárta gondolatait a polgármester.


Földi László országgyűlési képviselő köszöntőjében büszkeségét fejezte ki, hogy a parkot a város és a Richter család közösen létrehozta.

– Nagykőrös eddig is a ott volt a turisztika térképén, de ez a beruházás még inkább megerősíti a város helyzetét a magyar idegenforgalomban – erősítette meg a polgármester korábbi szavait a képviselő.


Ifj. Richter József beszédében elmondta, hogy az utóbbi hat hónapban minden a park megvalósításáról szólt, hatalmas munka áll mögöttük és köszönetet mondott mindenkinek, aki a megvalósulást segítette. Külön megköszönte szülei támogatását.


A beszédek után Idősebb és Ifjabb Richter József, Földi László és Czira Szabolcs a nemzetiszín szalagot átvágva átadták a parkot. Ezt követően a park vezetője bemutatta a létesítményt.


A nagyközönség előtt csütörtökön nyitja meg kapuit a különleges élménypark.

 

A cikkben látható videó megtalálható a baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában