Közgyűlés

2022.04.28. 17:34

Kecskemét feliratot állítanának fel a Vízműdombon

A csütörtöki kecskeméti közgyűlés utolsó napirendi pontként Józsa Bálint, a Szövetség a Hírös Városért képviselőjének indítványát tárgyalta, ami arról szólt, hogy kihelyezzenek-e Kecskemét feliratot a Vízműdomra. Józsa Bálint a domb tetejére állítaná a feliratot, minimális megvilágítással, hogy este is látható legyen. A képviselő szerint ez városmarketing szempontjából is előnyös lenne a megyeszékhelynek.

Horváth Péter

Csütörtökön egyhangúlag elfogadta a testület az indítványt. Fotó: Bús Csaba

Nemcsik Mátyás képviselő szerint üdvözlendő a kezdeményezés, de meglátása szerint, hogy feliratot a zöld környezetbe helyezni tájidegen lenne. Arra kérte a testületet, hogy gondolják tovább a koncepciót, esetleg találjanak a dombnál alkalmasabb helyet a megvalósításra. Javasolta, hogy a kecske motívummal még kecskemétibbé lehetne tenni az ötletet, de a fiatalokat is érdemes lenne megkérdezni erről, akár egy kreatív pályázat keretében.

Falu György alpolgármester nem volt elragadtatva az ötlet javasolt formájától és a tovább gondolását kérte. Szerinte nem a hollywood-i licenszet kellene másolni, javaslata szerint a domb tetejére, fekvő formában lenne érdemes elhelyezni a feliratot, ami a légi felvételeken lenne jól látható.

Dobos József képviselő felszólalásában elmondta, hogy nem légi fotót szeretnének készíteni, hanem Kecskemét szimbóluma lehetne a felirat, amit a városba érkezők láthatnának, ezzel öregbítve a megyeszékhely hírnevét. Szerinte a domb az egyetlen alkalmas helyszín és nem szükséges műanyagból készíteni, természetes alapanyagot is fel lehet használni. Fekete Gábor képviselő további bizottsági tárgyalást javasolt a kérdésben. Vancsura István elmondta, hogy az innovatív ötlet ez egy trendbe illeszkedik, hiszen más, turisztikailag is frekventált települések példával szolgálhatnak.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kérte, hogy a megvalósítás ne legyen olyan, mint máshol, legyen kecskeméti. Mint fogalmazott, a kecskeméti kreativitással mindig tudunk nagyot alkotni. A polgármester a javaslattétel kidolgozására fél éves határidőt adott, így egyhangúlag elfogadta a testület az indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában