Megmérettetés

2022.04.06. 16:12

Jól szerepeltek a kecskeméti diákok az országos versenyen

Újabb Kocsis-siker született a virágkötő- és virágkereskedő-tanulók országos versenyén.

Sebestyén Hajnalka

A Kocsis iskola döntőbe jutott tanulói. Sutus Henrietta (jobbról) képviselheti az intézményt a Szakma Sztár Fesztiválon. Beküldött fotó

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola öt tanulója jutott be a virágkötő- és virágkereskedő-tanulók Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjének első fordulójába. Sutus Henrietta, Kis Jázmin, Hajzer Barbara, Darányi Melinda Zsuzsanna és Izsák Judit Éva tanulók eredményesen képviselték az iskolát és Kecskemétet a versenyen. A versenyzőket Szarka Erika, Aradi Zoltán és Vincze Béla oktatók készítették fel. 
 

A közelmúltban megrendezett szakmai tanulmányi verseny írásbeli elődöntőjéből a legjobb tizenöt versenyző jutott tovább az országos döntőbe, ahol szóbeli és gyakorlati feladatok várták a versenyzőket. Az elért eredmény alapján a kecskeméti versenyzők közül négyen szereztek részleges vagy teljes mentességet a szakmai vizsgák alól. A legjobb szóbeli felelet különdíját is elnyerő Sutus Henrietta a nem rangsorolt első három helyezett között végzett, ezért ő képviseli az iskolát április 25–27. között Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon. A rendezvényen gyakorlati virágkötészeti feladatokat kapnak a versenyzők és a versenybizottság értékelései alapján dőlnek majd el a dobogós helyezések. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában