Galériával

2022.04.13. 13:53

Átvette megbízólevelét Bányai Gábor országgyűlési képviselő

Szerda délelőtt a halasi városházán átvette megbízólevelét Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun megyei 5. számú választókerületben, Kiskunhalason.

Pozsgai Ákos

Mezei Jánostól vette át megbízólevelét Bányai Gábor. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

– Gyakorlatilag tekintélyes többséggel nyerte meg Bányi Gábor ezt a szavazást – fogalmazott Mezei János, az 5. számú egyéni választókerület Választási Bizottságának elnöke, ismertetve a 2022. évi országgyűlési választások helyi eredményét. Összesen 25763 érvényes szavazatot kapott, a második helyezett Molnár László a Dk, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös jelöltjeként 12218 szavazatot kapott, Szabadi István a Mi Hazánk Mozgalom színeiben 4205 szavazó bizalmát szerezte meg és Fehérvári Dóra a Megoldás Mozgalom jelöltjeként 641 érvényes szavazatot kapott.

 

A Választási Bizottság szombaton állapította meg a választás eredményét, azóta a fellebbezési idő alatt nem érkezett jogorvosi kérelem a választás eredményét illetően, így április 12-én 16 órakor ez a választási eredmény jogerőssé vált – közölte Mezei János.

 

Bányai Gábor a megbízólevele átvétele után azt hangsúlyozta, hogy a következő négy esztendőt munkával szeretné kitölteni, továbbra is építeni, fejleszteni szeretné a térséget, ehhez kérte a választókerület polgármestereinek is a segítségét, akiktől várja az ötleteket, elképzeléseket a fejlesztésekre vonatkozóan. – Szeretném megszolgálni az elnyert mandátumot a térségnek, az itt élő polgároknak – hangoztatta Bányai Gábor országgyűlési képviselő, aki sorrendben az ötödik mandátumát kezdi meg az országgyűlésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában