Jánoshalma/Baja

2022.04.25. 20:05

A közlekedés szabályaival ismerkedtek a diákok Kalocsán

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága évről évre meghirdeti közlekedésbiztonsági kupáját a középiskolásoknak.

Tapodi Kálmán

A verseny legjobbjai mehetnek a veszprémi országos döntőbe.

 A verseny megyei fordulójának minden évben Kalocsa ad otthont, ahol a megye nyolc rendőrkapitánysága által delegált csapatok vetélkednek. A házigazdák mellett Kecskemétről, Bajáról, Kiskőrösről, Kiskunhalasról, Kiskunmajsáról, Jánoshalmáról és Kiskunfélegyházáról érkeztek három-három fős csapatok a megmérettetésre. A három kategóriában folyó versengés legjobbjai Veszp­rémben, az országos döntőben folytathatják júniusban. 

A diákok három kategóriában: kerékpáros, segédmotor-kerékpáros és személygépjármű-vezető kategóriában versenyeztek. A versenyprogram minden kategóriában három részből áll: a versenyzők először egy egészségügyi tesztet írtak, majd mindenkire a kategóriájához tartozó elméleti feladatsor várt. A segédmotor-kerékpárosok segédmotoros, a személygépjármű-vezetők B kategóriás tesztet, a kerékpárosok egy általános KRESZ-tesztet írnak. A versenyzőknek a vezetői rutinról is tanúbizonyságot kellett tenniük, amire egy ügyességi pályán, illetve a városban való vezetés során került sor. 

Az első három helyezett kupát kapott, illetve mindegyik kategória legjobbjai a háromnapos országos döntőn képviselhetik majd Bács-Kiskun megyét. A verseny végén minden résztvevő kapott egy-egy adathordozót és láthatósági eszközöket is. A verseny első helyezettjei, kerékpár: Pallos Dorka (Baja), segédmotor-kerékpár: Bácskai Zoltán (Jánoshalma), személygépkocsi: Varga Péter (Jánoshalma). 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában