Siker

2022.03.02. 12:35

Remekeltek az európai statisztikai versenyen a bajai diákok

A Bajai SZC Türr István Technikum két csapata remek eredménnyel szerepelt a Központi Statisztikai Hivatal tradicionális középiskolai statisztikai csapatversenyén, a Stat warson.

Márton Anna

Fotó: pexels.com/illusztráció

A versenyt „Magyarország számokban: Ismerd meg hazánkat a statisztikán keresztül címmel” írta ki a hivatal. Ebben a tanévben a területi statisztikai adatok sokszínűségét középpontba helyező vetélkedőre rekordszámú, 175 darab négyfős csapat nevezett, azaz összesen 700 diák mérette meg magát a versenyben. A vetélkedőn szerzett ismeretek, élmények, valamint játékos versenyfeladatok a tanulók statisztikai jártasságát, gondolkodását fejlesztik. 

A február 17-én, két korosztályban megrendezett döntő a virtuális térben zajlott le. 

A fináléba bajai, békéscsabai, berettyóújfalui, egri, győri, kiskőrösi, makói, mezőtúri, pápai, salgótarjáni, szekszárdi, szegedi, váci és zalaegerszegi iskolákat képviselő csapatok kerültek. 

A versenyzők feledhetetlen élményekkel és értékes ajándékokkal gazdagodhattak. A korosztályok első három helyezett csapata és felkészítő tanáraik ajándékutalványt és tárgynyereményt nyertek. 

A Bajai SZC Türr István Technikum két csapata a második helyet szerezte meg. Ezzel az eredménnyel jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek az Eurostat által meghirdetett európai statisztikai versenyen is. 

A 11 és magasabb évfolyamok kategóriájában Aladics Vivien és Lengyel Bernadett 12. c osztályos, valamint Bodnár Anna és Tamás Antónia 11. c osztályos tanulók, a 9-10 évfolyamosok kategóriájában pedig Rittgasser Evelin, Riczman Daniella, Rozumberski Nóra és Várda Szilvia 10. c osztályos tanulók versenyeztek. A tanulók felkészítését Tóthné Ádám Barbara tanárnő vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában