Fejlesztés

2022.03.07. 10:35

Pályázati segítséggel újult meg a solti központ

Pályázatot nyújtott be a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) „Zöld város kialakítása” című felhívásra Solt város önkormányzata. A projekt keretében mintegy 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból komplex módon újult meg a közelmúltban a városközpont.

Gulyás Sándor

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

Bár a település története évszázadokra nyúlik vissza, várossá nyilvánításának 2018-ban volt a 20. évfordulója. Solt kisvárosias arculatának, jellegének erősítése érdekében szükségessé vált a városközpont megújítása, további funkciók létrehozása. 

A projekt keretében a Sákor-csatorna melletti zöldfelület rekreációs célú fejlesztése valósult meg. 

Játszóteret és futópályát alakítottak ki, fitneszeszközöket telepítettek, sétaút létesítésére is sor került. Továbbá az alulhasznosított, városképet zavaró épületek helyébe egy, a városközponthoz méltó, a városi arculatot erősítő, gazdaságfejlesztési célú kereskedelmi-szolgáltató épület épült.

A két nagy fejlesztési terület mellett egyéb, kisebb volumenű, kiegészítő beruházások is megtörténtek, mint például fásított köztér kialakítása, valamint a kereskedelmi épület melletti parkolóhelyek kiépítése. Az átalakításoknak köszönhetően a többfunkciós park méltó helyszínéül szolgál majd a családok aktív és tartalmas időtöltésének, pihenésének, és várhatóan növeli a lakosság környezettudatosságát is.

A projekt hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, a helyi lakosság megtartásához és olyan kulturális, közösségi aktív időtöltés lehetőségének létrejöttéhez, mely elősegíti, hogy Solt élhetőbb település legyen. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség NKft. konzorciumi együttműködésével valósult meg – olvasható a sajtóközleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában