Adomány

2022.03.25. 13:45

Orvosi eszközöket vásároltak a vadászok a kecskeméti gyermekosztálynak

Három orvosi eszközzel, egy légúti porlasztóval, egy táppumpával és intubáláshoz is használt endoszkóppal gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. jóvoltából. A december 27-i megyei jótékonysági vadászat során összegyűlt több mint 1,6 millió forintból beszerzett gyógyászati kellékeket pénteken adták át a kórháznak a szervezet képviselői.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Az átadáson Fejes László ügyvezető elmondta, hogy immár harmadik alkalommal nyújtják át a kórháznak a vadásztársadalom adományát. – Sikeres vadászaton vagyunk túl, melyben a Tiszaalpári Vadásztársaság stratégiai partner, Seres Róbert tájegységi fővadász és a Kecskeméti Vadásztársaság szintén csatlakozott a programhoz. A megyében országos szinten is kimagasló nagyságrendű adomány gyűlt össze, amiből olyan hiánypótló eszközöket vásároltunk, melyekre szüksége volt a kórháznak - mondta, hozzátéve, hogy a rendelkezésre álló keret ismeretében idén is a kórház és a gyermekosztály vezetősége tett javaslatot a szükséges berendezések megvásárlására. Emlékeztetett, hogy 

az elmúlt három évben öt és félmillió forintot tudtak gyűjteni a kórháznak, ez 10 eszköz beszerzésére volt elegendő.


Az ügyvezető felidézte, hogy a Covid miatt viszontagságos év volt az előző. Mint fogalmazott, ilyen körülmények között nehezebb megszólítani az embereket, ezért különösen büszke a vadásztársadalomra, köztük megyénk vadászaira is, a sikeres jótékonysági vadászatok megszervezéséért. Mind a résztvevők, a bevont vadásztársaságok és a támogatók száma is rekordot döntött. Országosan 42,3 millió forint gyűlt össze, ami 20 százalékkal haladja meg a korábbi évek adományait. Kiemelte: a részvétel volumene elérte azt a volument, ami a legismertebb hazai eseménnyé tette a vadászok körében.

Fotó: Horváth Péter


Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében a megyei kórház emberségben és gyógyászatban is kimagasló színvonalát és az összefogás sikerét méltatta, hozzátéve, hogy a megyei önkormányzat is örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. Megköszönte a kórház és a vadászok munkáját, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Rideg László megyei önkormányzati elnök üdvözletét tolmácsolta.

Seres Róbert tájegységi fővadász a Tisza Vadásztársaság részéről végezte a szervezést megyei stratégiai partnerként. A fővadász elmondta, hogy a több hónapos szervezőmunka visszaigazolását jelenti látni, hogy milyen eszközök segítik a gyermekek gyógyulását. Az összefogás fontosságát hangsúlyozva, hozzátette: a jövőben is teljes mellszélességgel állnak a jó ügy mögött.


Utassy Balázs, a Kecskeméti Városi Vadásztársaság vadászmestere elmondta, hogy a társaság első alkalommal vett részt a karitatív programon és igen szép számmal voltak jelen vadászaik, akiknek szívügye a segítés. Kiemelte, hogy 

az elkövetkező években még több vadásztársat mozgósítanak a segítés érdekében.  


A kórház részéről dr. Horváth Zsolt orvosigazgató köszönte meg a támogatást, aki maga is vadász és részt vett a decemberi eseményen.


Tálosi Gyula osztályvezető főorvos beszélt a beszerzett eszközökről. A légúti porlasztó készülékkel lélegeztetett gyerekek légútjaiba is gyógyszert lehet bejuttatni. A táppumpával tápszert adagolhatnak, a monitorral ellátott endoszkópiás készülék intubáláshoz és légutak megtekintésére is alkalmas. A főorvos elmondta, hogy nagy segítséget jelentenek az új gyógyászati felszerelések, mert eddig nem rendelkeztek ezekkel az osztályon.

Fotó: Horváth Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában