Döntés

2022.03.20. 07:00

Olcsóbban sem vesznek városnéző kisvonatot a kalocsaiak

A jövőben sem terveznek városnéző vonatot vásárolni.

Gábor János

Szabó Balázs a jármű igazi értékére akart rámutatni. Fotó: Gábor János

Jó időre lekerült a napirendről az önkormányzat javaslata, amiben korábban egy városnéző vonatszerelvény beszerzését indítványozták, közel 38 millió forintért. 

A dízelüzemű, gumikerekes járművel kapcsolatos döntés február óta nem került elő, de több városatya is kifogásolta a rá elkülönített, végül a tartalékba áthelyezett összeget. 


A legutóbbi ülésen Szabó Balázs ismét felvetette a témát, kérve, hogy ne közbeszerzéssel keressék a járművet, hiszen ilyen formában a vállalkozások túlárazhatják. Hozzáfűzte: a Balaton környékén talált ehhez hasonló járművet, 11 millióért, így kérte, hogy műszaki szakemberekkel vizsgáltassák át, hiszen több mint húszmilliót spórolhatna vele a büdzsé. 

Dr. Vincze András hozzászólásában elárulta: lévén korábban a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft.-t nevezték meg leendő üzemeltetőként, felkereste a céget, ahol – mint kiderült – alaposan körbejárták a dolgot, és szintén meglepődtek az e célra félretett 38 millió forinton. A városatya hangsúlyozta: a KIKK számításai 13-15 milliós összeget hoztak ki, így valóban érthetetlen a többszörös keret. 


Szabó erre reagálva jelezte: lévén határozatot úgysem lehetne hozni a megvételről, eltekint a javaslattételtől is, mert a valódi célja az volt, hogy rávilágítson egy ilyen típusú jármű valódi értékére. A polgármester nyugtázta, hogy az önkormányzatnak alaposabban körül kell járnia az ügyet, és nem cáfolta dr. Bagó Zoltán előzőleg megosztott értesülését, miszerint a Fidesz-frakcióban sem volt egyetértés a beszerzésről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában