Galériával

2022.03.22. 06:50

Klasszikus zenével segítettek a háború miatt szenvedőknek Jánoshalmán

Jótékonysági koncertet szervezett az önkormányzat Jánoshalmán az Imre Zoltán Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében a BiancoNero és a Simly the Brass rézfúvós quintett közreműködésével a kárpátaljai testvértelepülés, Rajnaújfalu megsegítésére.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A koncerten fellépő művészek úgy gondolták, hogy ezzel a hangversennyel próbálnak segítséget nyújtani a bajba jutottaknak. Így a koncert bevételét Jánoshalma testvértelepülése, Rajnaújfalu lakosainak megsegítésére ajánlják fel – mondta el Petróczky Henrietta, a jótékonysági hangverseny műsorvezető háziasszonya.

 

– Minden háború értelmetlen, különösen az, amelyik itt a közelünkben zajlik, ahol ártatlan emberek vére áztatja a földet – hangoztatta Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere, aki hozzátette azt is, hogy különösen fájdalmas, ha köztük magyar áldozat is lehet.

A városvezető felidézte, hogy az ország egy emberként fogott össze és fogadta be az Ukrajnából érkező menekülteket, és az ország minden pontján gyűjtések indultak. Egyszerű, hétköznapi emberek, civil szervezetek fogtak össze, és adták össze a sok tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, meleg takarót, egészségügyi felszereléseket.

 

– Jánoshalmán is így történt, a város lakossága az elsők között csatlakozott Bányai Gábor országgyűlési képviselő kezdeményezéséhez, a választókörzetben már a háború kitörése utáni órákban szinte minden településen megkezdődtek a gyűjtések – fűzte hozzá a polgármester, aki példaértékűnek nevezte a Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kezdeményezését is, ahol 360 ezer forintot gyűjtöttek össze a pedagógusok és diákok felajánlásaiból. A pénzt a jótékonysági koncert előtt adta át a polgármesternek Taskovics Péter igazgató. Az összegből, valamint a hangverseny bevételéből olyan dolgokat vásárolnak majd, amire a kárpátaljai testvértelepülésen élőknek a legnagyobb szüksége van – mondta a polgármester.

 

A jótékonysági koncerten, melynek fővédnöke Bányai Gábor országgyűlési képviselő volt, közreműködött a BiancoNero Piano Duo tagjaként Juhászné Zelei Judit és Kovács Andrea zongorán, valamint a Simply the Brass rézfúvós quintett: Fehérvári István és Tölgyesi Gergely trombitán, Maul Péter kürtön, Huzsvay György harsonán és Szente Alfonz tubán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában