Támogatás

2022.03.08. 20:10

Félegyházi forródrótot hoztak létre a menekültekért

A város szociális ellátórendszere haladéktalanul felkarolta az orosz–ukrán háború miatt Félegyházán menedéket keresőket.

Vajda Piroska

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ugyanakkor az önkormányzat néhány lakást ideig­lenesen azonnal szabaddá tett, de mivel ezeknek az ingatlanoknak a száma meglehetősen korlátozott, további befogadókat keresnek. Bár több felajánlás is érkezett már, továbbra is várják azoknak a magánszemélyeknek, egyházi szervezeteknek, iskoláknak a jelentkezését, akik/amelyek ingatlanukba (tanya, házrész, lakás) hajlandóak befogadni családokat. 

A menekülő családok sokszor értékeiket hátrahagyva, minimális csomaggal indulnak útnak. Az önkormányzat az étkezésükhöz, ellátásukhoz is segítséget nyújt, de szükség van a mindennapokhoz szükséges alapvető tisztasági, higiénés eszközökre, használati tárgyakra is. 

Az adományok zökkenőmentes átvétele érdekében hétfőn ideiglenes átvevőpontot nyitott az önkormányzat a volt Kommendáns Hivatal épületében, a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt. 

Itt hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között fogadják az adományokat. Amire a legnagyobb szükség van jelenleg: tartós élelmiszer, bútorok, konyhai és háztartási berendezések, tisztálkodási szerek, higiénés termékek, ágynemű, takaró, matrac. 

A könnyebb áttekinthetőség és hatékonyabb elosztás érdekében arra kérik az adományozókat, hogy a forródrót telefonszámain előzetesen egyeztessenek a polgármesteri hivatal munkatár­saival. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában