Zene

2022.03.18. 18:02

Csík János és barátai zenéltek a kecskeméti népkonyhán

A méltán híres, országosan elismert Csík János és a Mezzo zenekar varázsolt tavaszi hangulatot csütörtökön a kecskeméti Wojtyla Ház népkonyháján.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Karol Wojtyla Barátság Központ

Évente hagyományosan legalább egy alkalommal megjelenik a Wojtyla Barátság Központban Csík János, hogy zenészbarátaival, a Mezzo zenekar tagjaival közösen minikoncerttel kedveskedjen ételosztás előtt a népkonyha gondozottjainak.
 

A csütörtöki fellépés apropója a közelgő József-nap volt. Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója névnapja alkalmából ezzel kívánt örömteli perceket varázsolni a szociális-közművelődési intézmény szegényeinek testi-lelki bajokkal terhelt hétköznapjaiba. 
 

Fotó: Karol Wojtyla Barátság Központ

A népkonyha ebédlőjében népzenei dallamok és modern zenei feldolgozások egyaránt felcsendültek a Kossuth-díjas művész és muzsikustársai tolmácsolásában. A hálás közönség fergeteges tapsviharral, üdvrivalgással jutalmazta a vérpezsdítő, közös éneklésre, táncra hívogató zenei produkciót. 
A hallgatóság soraiban mások mellett Csizmadia László, a Hotel Három Gúnár és Rendezvényház tulajdonosa is helyet foglalt.

Fotó: Karol Wojtyla Barátság Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában