Galériával

2022.03.31. 19:55

Átadták a felújított községházát Bácsbokodon

Több mint 40 millió forintból újult meg a bácsbokodi községháza. Az épület csütörtöki ünnepélyes átadásán részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője és Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke is.

Márton Anna

Balról jobbra: Kovács László, Zsigó Róbert, és Vedelek Norbert a szalagátvágáson Fotó: Márton Anna

Kovács László polgármester köszöntőjében ismertette a felújítás részleteit. A beruházás során  kicserélték a tetőt, az esőcsatornát, a belső folyósok padlóburkolatát, a belső nyílászárókat. Fénycsatornákat építettek be a folyosó természetes fénnyel történő ellátására. A tanácsterem mennyezetének felújítását gipszkarton álmennyezet kialakításával oldották meg. Az udvar térkő burkolatot kapott. Az építési beruházáson túl irodaszékeket és irodai asztalokat is beszereztek.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy nem ez volt az első felújítás az épületen. 

A községházát két korábbi pályázatból korszerűsítették. Napelemeket telepítettek az intézményre,valamint az egyéb önkormányzati tulajdonú épületekre közel 22 millió forint értékben. Az önkormányzat és intézményeinek energetikai felújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több mint 97 millió forintos támogatásából valósult meg. A beruházás keretében a polgármesteri hivatalon kicserélték az összes homlokzati nyílászárót, a homlokzat és a lábazat, valamint a födémek hőszigetelését is megoldották. Megvalósult továbbá a hőleadók, a csőhálózat cseréje, továbbá kondenzációs kazán és termosztatikus szelepek felszerelése. A sportöltözőn szintén kicserélték a nyílászárókat és a kondenzációs kazánt, illetve szigetelték a födémet. A művelődési ház tekintetében gépészeti korszerűsítésre került sor.
 

Kovács László beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt években nagyon sok pályázatot adtak be, amiknek egy része sikeres volt. A település az elmúlt években összesen 160 millió forint támogatást nyert a Magyar Falu Programban.

A fogorvosi és védőnői ellátás eszközfejlesztésére közel 3 millió forintot, a kommunális eszközökre 15, a háziorvosi rendelő eszközparkjának bővítésére 3, közösségi tér felújítására és közösségszervező foglalkoztatására több mint 17, míg kerékpárút felújításra több mint 45 millió forintot pályáztak sikeresen a Magyar Falu Program első évében, 2019-ben. Az elmúlt esztendőben orvosi eszközök beszerzésére közel 2 millió , a Petőfi Sándor utca útburkolatának felújítására 28,4 millió, a temető belső útjainak felújítására közel 5 millió, valamint a községháza felújítására több mint 40 millió forint pályázati forrás jutott.


Kovács László kiemelte, hogy a munka mindig közös. Ebben a felújításban is sokan részt vettek. 

Elsőként méltatta a kormány döntését, amikor elindította a Magyar Falu Programot. Nagyon fontos lehetőségeket kínáltak arra vonatkozólag, hogy a kistelepülésen is fejleszteni tudják a közszolgáltatásokat. 

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy a kormány egyik legfontosabb célja az elmúlt években az volt, hogy fejlessze a településeket, köztük a kistelepüléseket is. Ennek célja, hogy az itt élők is a megfelelő színvonalon tudják igénybe venni azokat a szolgáltatásokat, amiket az önkormányzat és az állam nyújt. A másik, hogy az itt élő családok lehetőleg helyben találják meg számításukat.


– Azt gondolom, ha visszaemlékszünk az elmúlt néhány esztendő fejlesztéseire, láthatjuk, hogy Bácsbokodon is nagyon sokat elértünk. Sikerült átadni a mini bölcsődét, felújítottuk a templomot, a konyhát, a faluházat, ma pedig átadhatjuk a felújított polgármesteri hivatalt – fogalmazott Zsigó Róbert. 

 

Mint hangsúlyozta, van még dolog bőven, mert tovább szeretnék folytatni a munkát. Jelenleg is folyik a Baja és Bácsbokod közötti úton a felújítás, az utolsó 1,7 kilométeres szakaszon. Szeretnék felújítani a Bácsbokod és Bácsborsód közötti utat is.
 

– Én azért szeretnék dolgozni a jövőben is, hogy Bácsbokodon is jobb legyen élni. Ha ebben a munkában szükségük van rám, akkor továbbra is számíthatnak rám. Megtisztelő önökkel, önökért dolgozni – zárta beszédét Zsigó Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában