Videóval

2022.03.21. 11:25

A családok igényeit szem előtt tartva fejlesztik Tiszakécskét

Több mint 170, családi ház építésére alkalmas telket osztott fel a tiszakécskei önkormányzat.

Horváth Péter

Tóth János, Tiszakécske polgármestere az épülő házak előtt. Fotó: Horváth Péter

– A kormány családbarát intézkedéseinek mintájára a családok gyermekeik számával arányosan tavaly májustól olcsóbban juthatnak a 900 négyzetméteres telkekhez a várostól. Egy gyermeket vállalók esetén 65 százalékos, két gyermeknél 80 százalékos, három és háromnál több gyermeket vállalók pedig 95 százalékos vételár kedvezménnyel vásárolhatnak telket az önkormányzattól – mondta el Tóth János, Tiszakécske polgármestere.


A Wass Albert, a dr. Tóth Géza és a Bozsó János utca telkeinek megvásárlására lehet pályázni az önkormányzatnál. 

A 170 telekből már 36-ot értékesítettek.


A feltételek között szerepel, hogy négy éven belül meg kell kezdeni a házépítést, és a használatbavételi engedély kiadását követő 10 évben lakni kell az otthonokban.

A rendelkezés nem csak a családok lakhatását könnyíti meg, hanem a település megtartóerejéhez is hozzájárul. Ezt bizonyítja, hogy a helyieken kívül Szombathelyről és Budapestről is érkeztek telekvásárlók.


Az új telkektől nem messze, a Pollack Mihály és Kazinczy utca közötti zöldterületen játszótér és szabadtéri edzőpark épül. 

A 31 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló beruházásra nagy igényt mutattak a környékbeli kisgyermekes családok. Számos gyermekjáték várja családokat a biztonságos, kerítéssel övezett területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában