Sikeresen pályáztak

2022.02.14. 09:48

Újraindítják a tanyagondnoki szolgálatot Fülöpszálláson

Sikeresen pályázott és nyert 10 millió forint támogatást a Magyar Falu Program keretében egy kilencszemélyes Ford Transit típusú kisbusz beszerzésére a fülöpszállási önkormányzat.

Gulyás Sándor

Gubacsi Gyula polgármester és Höss Károly. Fotó: Gulyás Sándor

Az új jármű megléte lehetőséget biztosít arra, hogy újraindítsák a tanyagondnoki szolgálatot. Ezzel megszűnik a külterületen élők elszigeteltsége, kiszolgáltatottsága.

– Településünk nagy kiterjedésű tanyás résszel rendelkezik. A külterületeken több mint háromszázötvenen élnek. A tanyagondnoki szolgálatot 2010 után az előző vezetés megszüntette, annak ellenére, hogy a szolgáltatásra továbbra is nagy szükség volt. Önkormányzatunk mindent megtett annak érdekében, hogy a külterületi lakosok ne szenvedjenek hiányt. Igény esetén gondoskodtunk az idősek orvoshoz, oltópontra való szállításáról, a bevásárlásról, a gyógyszerek kiváltásáról. A tavalyi évben, kihasználva a kínálkozó lehetőséget, a település képviselő-testülete úgy határozott, hogy újraindítja a tanyagondnoki szolgálatot. Sikeresen pályáztunk a kilencszemélyes Ford Transit típusú kisbusz beszerezésére, amiben már kerekesszékes rögzítési pont is található. Találtunk egy olyan embert is, aki elvállalta a feladatot. Höss Károly képzése az év elején fejeződik be. A tanyagondnok a képzettség megszerzését követően márciustól rendszeresen látogatja a külterületen élőket – tájékoztatta portálunkat Gubacsi Gyula, Fülöpszállás község polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában