Fejlesztés

2022.02.14. 14:24

Újabb óvodai sportpályát akarnak létrehozni Kalocsán

A Csokonai és a Zöldfa utcai óvoda után a Bem apó utcai intézménybe is kerülhet multifunkciós műfüves sportpálya, miután az önkormányzat február 1-jei határidővel pályázatot nyújtott be rá, a Nemzeti Ovi-Sport Programhoz.

Gábor János

A Zöldfa utcai óvodások nagyon megkedvelték a sportpályát

Forrás: Gábor János

Dr. Filvig Géza polgármester jelezte: az óvodafejlesztésben elkötelezett városvezetés missziójába jól illeszkedik a beruházás, hiszen a futó önkormányzati ciklusban már épült új óvoda, aminek rövidesen megduplázhatják a kapacitását, illetve két régi intézmény korszerűsítését is elvégzik. 

Hozzáfűzte: a labdajátékok és egyéb mozgásformák gyakorlására alkalmas létesítményt azért szánják a Bem apó utcába, mert bár zajlottak korszerűsítések, a Rokkanttelep városrészben élőknek – a belvároshoz képest – kevesebb fejlesztés jut. Hasonló okokból szánják ide, a közeli Csajda-kertbe a város következő játszóterét, amelynek építésére kb. 50 millió forintot szánnak. 

A Bem apó utcai pálya a szabványok szerint 6x12 méteres lenne, két darab 200x170 centiméteres kapuval, ugyanennyi kosárlabdapalánkkal, valamint egy-egy árnyékoló, hosszanti és pályafelező hálóval. 

A konstrukciót eszközökkel együtt telepítik, így a kicsik kézilabdát, röplabdát, labdarúgást, teniszt, tollaslabdát, kosárlabdát, illetve más ügyességi játékokat egyaránt űzhetnek benne. 

A műfű háromrétegű, és nemcsak a sportpályákra, hanem a játszóterekre vonatkozó előírásoknak is megfelel. A márkajelzése: „Kazal Kinderpitch” az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt létrehozó Buzánszky Jenő becenevére utal, míg a logóban szereplő „z” egy 2-esre emlékeztet – ez ugye az Aranycsapat legendájának mezszáma volt. 

A megvalósításhoz az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány nyújt be taoprojekt-kérelmet a Magyar Röplabda Szövetséghez, ahol sikeres elbírálás esetén 13 millió forintos támogatást ítélnek meg a városnak. Az önkormányzat szintén hozzájárul a projekthez: ha nyernek, megközelítőleg 5,2 millió forint önerőt kell biztosítani, de a pontos összeget csak a program befejezését követően, a kuratórium által készített elszámolásban fogják meghatározni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában