Start program

2022.02.10. 11:20

Munkaerőpiacról kiszorult embereket foglalkoztatnának Kalocsán

A közfoglalkoztatotti létszám négyéves mélypontra süllyedt Kalocsán. A Kalo­csai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. idén is elindult a Belügyminisztérium Start munkaprogramjának pályázatán, hogy munkaerőpiacról kiszorult személyeket foglalkoztasson.

Gábor János

A közterületek karbantartása miatt is fontos, hogy legyenek közfoglalkoztatottak Fotó: PN-archív

Négy év alatt kevesebb mint a negyedére esett vissza az önkormányzat által felvett közfoglalkoztatotti létszám. A Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. idén is elindult a Belügyminisztérium Start munkaprogramjának pályázatán, hogy munkaerőpiacról kiszorult személyeket foglalkoztasson a 2022. március 1-től 2023. február 28-ig terjedő időszakban.

A köz­foglal­koztatotti létszám négyéves mélypontra süllyedt

 

Amint arra az önkormányzati cég a város felé benyújtott kérelemben is felhívta a figyelmet, a köz­foglal­koztatotti létszám négyéves mélypontra süllyedt. 2018-ban még 141 embernek adhattak munkát, de aztán fokozatos csökkenés következett: 2019-ben 97, 2020-ban 57, 2021-ben 42, míg idén már csak 33 dolgozó kerülhet bele a programba. A kevesebb mint háromtucatnyi munkatárssal járó működési és anyagköltségek közel 12,9 millió forintra rúgnak. Ez, illetve a 39,3 milliós bérköltség (fejenként és havonta bruttó 99.251 forint) 52,2 millió forintos kiadást jelentene a városnak, de a közel százszázalékos intenzitású állami finanszírozás miatt csak 702 ezer forintos önerőt kell hozzá biztosítani.

A Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. számára főleg értékteremtő feladatok fenntarthatóbb ellátása, illetve közterületek és járdák karbantartása miatt fontos, hogy rendszeresen rendelkezésére álljanak közfoglalkoztatottak. Ilyen pozíciókra a belügyminisztériumi program szerint legalább 16 éves, de még aktív korú, munkaképes és munkaügyi központnál regisztrált álláskeresőket vehetnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában