Pályázat

2022.02.21. 18:52

Majsai diákok kisfilmje nyerte a megyei versenyt

Vinkó Kitti és Tabajdi Bálint, a majsai Tomori gimnázium diákjainak kisfilmje nyerte a megyei önkormányzat által meghirdetett, „Helyi értékek diákszemmel” elnevezésű pályázatot.

Tapodi Kálmán

Gyöngyösi Tibor, Vinkó Kitti és Tabajdi Bálint

Fotó: Dorcsák Péter

A Felcseperedés a szanki horgásztónál című pályaművet Vinkó Kitti rendezte, Tabajdi Bálint filmezte, majd közösen vágták meg a filmet. A drónfelvételek elkészítésében Gyöngyösi Tibor, a középiskola mozgóképkultúra és médiaismeret tanára segített a diákoknak. – Mindössze egy hetünk volt az ötlettől a megvalósításig. Pócsik Olga tanárnő hívta fel a figyelmünket erre a pályázati lehetőségre és akkor döntöttük el, hogy megcsináljuk – mesélte Vinkó Kitti, aki az osztálytársával fogott a film előkészületeihez. – Szankon élünk mindketten, így lett a forgatás helyszíne a szanki horgásztó és szabadidőpark – tette hozzá Tabajdi Bálint, akinek nagyapja, Sipos László – mint horgász – is szereplője lett a felvételeknek. 

A pályázatra olyan háromperces rövidfilmet kellett készíteni, amely bemutatja a pályázó által kiválasztott helyi vagy megyei jelentőségű értéket, amivel a szülőföldhöz történő kötődést erősíthetik. 

– Gyorsan haladtunk, mert jött magától az egész, és megpróbáltuk megvalósítani, amit elképzeltünk. Úgy gondolom, hogy végül mindez sikerült 

– mondta el Vinkó Kitti. A 11. osztályos, média-kommunikáció tanulmányokat is folytató diákoktól megtudtuk, hogy ez volt az első olyan kisfilm, amivel pályázaton is indultak. – Iskolai feladatként már többször forgattunk, ám egyelőre nincs újabb filmes ötletünk – árulta el Kitti, aki még nem döntötte el, hogy a média világában szeretne-e majd dolgozni, ám hobbiszinten továbbra is szeretne fotózni. 

A kisfilm a szakmai zsűri elismerését is kivívta, akik a méltatásban kiemelték: „Nagyon kedves, személyes film. Teljes mértékben megfelel a felhívásban foglaltaknak. Kiválasztott egy számára kedves helyi értéket, bemutatja igen szép felvételekkel és szereplőkkel, a múltra fotókkal utal. Felirat vagy szöveg hiányában azonban magáról a tóról, történetéről keveset tudunk meg, de ezért kárpótol a film kedvessége.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában