Klímavédelem

2022.02.09. 18:06

Klímabajnok címért versenyeztek Lajosmizsén

Számos klímatudatosságot erősítő szemléletformáló program valósult meg tavaly a lajosmizsei Klímavédelmi projekt keretében, s ezek száma idén tovább nő - tájékoztatta portálunkat Horváth Sándor, a projekt szakmai vezetője.

Horváth Péter

Az összes felsős osztályba szemléletformálási szakértők látogattak el. Fotó: Horváth Péter

Ennek keretében a Lajosmizse Klímabajnok Osztálya cím elnyerésére hirdettek versenyt a szervezők a lajosmizsei általános iskola felső tagozatos tanulói számára szerdán. Az összes felsős osztályba szemléletformálási szakértők látogattak el, és a környezetvédelemről, a hulladékgazdálkodásról, a globális felmelegedésről tartottak foglalkozást, majd a fiatalok is beszéltek arról, hogy mit tudnak a klímavédelemről és mit jelent az számukra. A gyerekek klímavédelemmel kapcsolatos tesztet is kitöltöttek, a zsűri az értékelésnél figyelembe vette a jó válaszok számát és a kitöltés idejét is. Minden évfolyamból egy osztály nyeri majd el a Lajosmizse Klímabajnok Osztálya címet, és a nyertes osztályok a fényszennyezésről szóló előadáson vehetnek részt a Kecskeméti Planetáriumban. A szerdai versenyen több, mint 400 diák mérte össze tudását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában