Beruházások

2022.02.15. 06:55

Idén is folytatják a fejlesztéseket Szeremlén

A közelmúlt fejlesztéseiről tájékoztatta hírportálunkat Varga György polgármester, aki hangsúlyozta, hogy több sikeres pályáztuk is volt a Magyar Falu Programban, amiből egyebek mellett a megújult óvoda udvarára új játszóteret építhettek, továbbá az egészségház felújítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 56 millió forintos támogatásából sikerült kivitelezniük.

Márton Anna

Varga György, Szeremle polgármestere Fotó: Márton Anna

Előkészítés alatt van a falu központjában a belvízelveze­tési projekt, amire 126 millió forintot nyertek. 

– A községben a TOP keretében folytattuk az egészségház infrastrukturális fejlesztését a 2021-es évben, ebben a keretben több mint 56 millió forintot pályáztunk sikeresen. Ez a beruházás még folyamatban van, idén tavaszra várható a projekt lezárása. Az intézményben a védőnői szolgálat és a háziorvosi rendelő kapott helyet – mondta Varga György polgármester. 

Hozzátette, hogy tavaly a Magyar Falu Program keretében nyert a település önkormányzata a közterületi ját­szó­tér­fejlesztési pályázaton, a közelmúltban megújult óvoda udvarára egy új játszó­teret építettek közel ötmillió forintból. 

– Tavasszal már birtokba vehetik a gyerekek az új játszóudvart. Emellett nagy örömünkre szolgált az is, hogy a felelős állattartás elősegítése érdekében kiírt pályázaton is nyertünk közel másfél millió forintot. Ezenkívül kommunális eszköz beszerzésére is nyertünk támogatást, minikotrógépre, egy traktor mögé rakható fűnyíró adapterre és egy kisebb méretű beton- és téglamorzsoló gépre kaptunk közel 15 millió forintos támogatást. 

Az Új sor és a Zrínyi utca felújítására közel 30 millió forintot nyertünk, ahol 2350 négyzetméternyi útburkolat újulhatott meg. 

Járdaépítésre, -felújításra is hívtunk le támogatást, szintén a Magyar Falu Programból, ötmillió forintot, ebből a Hunyadi utca egy szakasza újulhat meg, térköves járdát kapnak az ott élők – sorolta az elöljáró. 

Mint megtudtuk, a TOP keretében több mint 126 millió forintot nyertek a település belvízproblémáinak megoldására is. Varga György hozzátette, hogy köszönetét fejezi ki Zsigó Róbert államtitkárnak, Baja és térsége országgyűlési képviselőjének, akinek nagy szerepe van abban, hogy a település ilyen szépen fejlődhetett az elmúlt években. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában