Galériával

2022.02.20. 14:55

Hagyományos ízek elevenedtek meg a kisszállási télűző disznótoron

Hagymás vér, hurka, kolbász, töpörtyű, hájas kalács, lepény és lekváros fánk, csak néhány finomság a kisszállási Hagyományőrző Télűző Disznótoroson készült ételek közül. Szombaton második alkalommal rendezték meg a faluban a közösség összetartó programot, amelyre idén 23 baráti tárasaság nevezett be.

Pozsgai Ákos

A résztvevő csapatoknak egyenként 5 kiló darált húst osztottak részt, amiből a legkülönfélébb finomságok készültek.

Fotó: Pozsgai Ákos

Két évvel ezelőtt első alkalommal tartották meg az eseményt a településen, de tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Idén viszont a korábbinál is többen jöttek össze a kisszállási önkormányzat évindító programjára. – Egy jó hangulatban közösen eltöltött napot szerettünk volna szervezni a falu lakóinak és a hozzánk érkező vendégeknek, még inkább összekovácsolni a baráti társaságokat és munkahelyi közösségeket – hangoztatta köszöntőjében Rozsnyai Attila polgármester.

Jó hangulatban telt a disznótor. Fotó: Pozsgai Ákos

Forrás:

Támogatóknak köszönhetően a résztvevő csapatoknak egyenként 5 kiló darált húst osztottak részt, amiből a legkülönfélébb finomságok készültek. Németh József, a Magyar Gasztronómiai Szövetség déli régióelnöke vezetésével szakértő zsűri kóstolta végig a tányérra került ételeket, amelyek a régi disznótoros ízeket idézték meg.

A disznótoros részvevőit a mohácsi busók táncházzal egybekötött télűző műsora szórakoztatta, a hétvégi program a Magyar Falu Program támogatásával a Kisszállási Kulturális Információs és Mentálhigiénés Szolgáltató Egyesület és a kisszállási Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában