Galériával

2022.02.05. 06:50

Bemutatták a felújított csátaljai iskolát

Helyszíni bejárást tartottak csütörtök délután Csátalján a helyi alsó tagozatos iskola épületében, ahol bemutatták a felújított intézményt.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

A Tankerület a Magyar Falu Program keretében sikeresen pályázott  a Dávodi Forrás Általános Iskola Csátaljai Tagintézményi Telephely felújítására. A diákok két hónapja már birtokba vehették a felújított iskolát, de a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel az ünnepélyes átadást nem tartották meg. Csütörtökön azonban egy sajtónyilvános bejáráson a felújítás eredményét megtekintették. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője és Kovács Antal a község polgármestere.

Az intézmény felújítására összesen közel 52 millió forintot költött a Tankerület, melyből több mint 47 millió forintot a  Magyar Falu Program finanszírozott. 

A Tankerület az elmúlt években az általa fenntartott iskolákra közel három milliárd forintot költött Baján és a környező településeken. Az eseményen elhangzott, hogy  a csátaljaiaknak fontos az iskolájuk és büszkék is az elért eredményre. A bejárás során Halászné Mészáros Anikó tagintézmény vezető mutatta be a korszerű épületet, ahol a belső felújítás során a teljes vízvezeték-hálózatot kicserélték. 

A fejlesztés vonatkozott  az öltözők és vizesblokkok felújítására, a belső ajtók, hidegburkolatok, tantermek és nevelői szoba padlóburkolatának cseréjére, a nyílászárók részleges cseréjére, festésére, a folyosók és a tantermek teljes belső festésére is. 

Az intézményben korszerűsítették a teljes villamoshálózatot, kicserélték a villanyvezetékeket, a világítótesteket, valamint az öltözők burkolatát. 

– A többi településhez hasonlóan, az iskola számunkra is nagyon fontos, és ez a belső felújítás már elodázhatatlanná vált. Nagyon örülünk neki, hogy teljesen modern körülmények között tanulhatnak mostantól a gyerkőceink. Az alapoktól el tudtuk kezdeni a felújítást. Felújításra került a vízvezeték-hálózat, csempéztünk és vakoltunk, teljesen új villamos-hálózat épült, aminek a későbbiekben nagy hasznát vesszük. Ebben az épületben négy tanterem  van, itt található a tornaterem, és a felsősök is ide járnak tornázni. A tornacsarnokot kiszolgáló egységek, a vizesblokk, az öltözők is megújultak - mondta hírportálunknak Halászné Mészáros Anikó, tagintézmény vezető. 

Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési-programja zajlik Magyarországon.

– Az elmúlt években csak a Tankerület által fenntartott iskolák 2,8 milliárd forintból újulhattak meg Baján és a környék településein. Ennek keretében több mint 50 millió forintból újítottuk fel a csátaljai iskola alsó tagozatos épületét. A csátaljaiaknak fontos az iskolájuk és büszkék is arra a munkára amit az intézményben végeznek a tanárok és a diákok. A felújítás után szebb és jobb körülmények között folytatódhat ez a munka 

- mondta Zsigó Róbert, majd hozzátette, hogy a település fejlesztését tovább folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában