Kitüntetések

2022.02.24. 15:09

Babud Jenő tűzoltó ezredes és Raáb András izraelita elnök kapja a Pro Urbe díjat Halason

Döntött a halasi képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén, hogy idén a Pro Urbe díjat Babud Jenő tűzoltó ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Raáb András, a Kiskunhalasi Izraelita Hitközség elnöke kapja meg. Az elismerést májusban a Város napján adják majd át a kitüntetetteknek.

Fotó:

A képviselők napirend előtt, zárt ülésen döntöttek a kitüntetés odaítéléséről a beérkezett javaslatok alapján. Fülöp Róbert polgármester a nyílt ülésen a napirendi pontok elfogadása előtt jelentett be a képviselő-testület döntését, hogy ebben az évben Babud Jenő tűzoltó ezredesnek, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének és Raáb Andrásnak, a Kiskunhalasi Izraelita Hitközség elnökének ítélte oda a képviselő-testület.

Babud Jenő a budapesti Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán szerzett diplomát, pályáját beosztott tűzoltóként kezdte 1986-ban, majd volt szolgálatparancsnok tűzoltási és műszaki mentési osztályvezető, 1997-től 2012-ig Kiskunhalas tűzoltó parancsnoka, 2012-től jelenleg is a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. 

Közéleti tevékenységei közé tartozott, hogy a Tűzoltó Sportklub választmányi tagja, korábban a Hivatásos Tűzoltók Országos Szövetség Bács-Kiskun megyei képviselője volt.

Forrás: Pozsgai Ákos

Raáb András Garbai Sándor Szakképző Iskolában végzett 1987-ben, majd három évet Németországban töltött, hazatérve a ruházati kereskedelemben töltött munkaidő mellett aktívan részt vett a kulturális életben. 

A Kiskunhalasi Izraelita Hitközség 1982-ben elnökségi tagjává, majd 1998-ban hitközségi elnökké választotta. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének választmányi tagja 1998-tól jelenleg is, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közgyűlésének izraelita egyházi vezetője.

Forrás: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában