Adomány

2022.02.27. 18:43

A polgárőrök vitték el a tiszakécskeiek menekülteknek gyűjtött felajánlásait

Helyi idő szerint csütörtök reggel hat órakor Oroszország lerohanta Ukrajnát. Az orosz hadsereg azóta mindjobban az ország nyugati területei felé vonul, több településen súlyos harcok folynak. A háború miatt százezrek menekültek el otthonaikból, az ENSZ Menekültügyi Szervezete szerint cikkünk írásáig 368 ezer menekült lépte át az ukrán határt, s hazánkba is tízezrek érkeztek. A határ mentén önkéntesek és civil szervezetek is várják a háború elől menekülőket, a magyar lakosság pedig összefogott értük.

Horváth Péter

A kécskei polgárőrök szállították Mándokra a felajánlásokat.

Így tettek a tiszakécskeiek is: alig egy nap alatt csaknem egy kisbusznyi adomány gyűlt össze a városban a Tiszakécskei Összefogás nevű Facebook-csoportban koordinálva, és a Tiszakécskei Polgárőr Egyesület jóvoltából került a rászorulókhoz vasárnap délután. László Imre egyesületi elnök hírportálunknak elmondta, hogy a szervezett felajánlás során összegyűjtött élelmet és szükségleti cikkeket három polgárőr, László Erzsébet, Szabó Szabolcs és Táth Líviusz juttatta el a Záhonyhoz közeli Mándokra, ahol több száz menekültet fogadtak be a helyi sportcsarnokba. 

László Erzsébetet útközben értük el telefonon, aki elmondta, hogy tartós élelmiszereket, gyümölcsöt, kenyeret, bébiételt, maszkokat, gumikesztyűt és egyéb mindennapi használati tárgyat vittek a rászorulóknak. Hangsúlyozta, hogy amint ismét összegyűlnek a felajánlások, megint visszatérnek Mándokra. Elárulta, hogy az élelmiszer mellett nagy szükség van plédekre, takarókra, és a sok, rémült gyermek számára édességre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában