Beruházás

2022.01.06. 13:50

Új kulturális- és sportközpont épül Mélykúton

A kecskeméti Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a paksi R.E.D-Hungary Ingatlanhasznosító Zrt. építheti meg a mélykúti kulturális- és sportközpontot, nettó 3,814 milliárd forintért. A nyílt feltételes tender eredménye az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg.

Pozsgai Ákos

Kovács Tamás ismerteti a projekt részleteit. Fotó: Pozsgai Ákos

Az új épületkomplexum a jelenlegi művelődési ház mellett épül a város központjában, amelyben lesz egy 1367 négyzetméteres sportcsarnok, benne 20×40 méteres, szabványos méretű küzdőtérrel, mobillelátókkal, öltözőkkel, vizes blokkokkal és egyéb kiszolgálóhelyiségekkel. A komplexum része lesz egy 216 négyzetméteres központi aula, egy 180 fő befogadására alkalmas, 314 négyzetméteres nagyterem, valamint egy 142 férőhelyes színház- és moziterem is – tájékoztatta portálunkat Kovács Tamás polgármester. A városvezető elmondta azt is, hogy az önkormányzat eddigi egyik legnagyobb beruházásának építése várhatóan még az idén elkezdődik. 

Kovács Tamás kitért arra is, hogy a meglévő művelődési ház a kivitelezés ideje alatt is folyamatosan működni fog, így a tervezett rendezvényeket nem befolyásolja az építkezés. Az épületet az új komplexum elkészülte után bontják majd el, a helyén parkolót létesítenek. 

Az új kulturális- és sportközpont része annak a városképi koncepciónak, amelyet korábban az önkormányzat képviselő-testülete elfogadott. A terv részeként a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében korábban 161 millió forintból a városközpontban új piac- és közösségi tér, műfüves pálya, játszótér és park épült. Szintén ennek a koncepciónak a keretében, ugyancsak a TOP-keretből épül az új központi buszmegálló is, amelynek első üteme, az alépítmény részei, a buszfordulók, a zárt vízelvezetési rendszer és a peronok 60 millió forintból már elkészültek. 

– A következő pályázati ciklusban, amely most januárban kezdődik, hozzávetőleg 80 millió forintból készül majd el a buszváró, a peronok tetőszerkezete és a mosdók 

– sorolta a beruházás részleteit Kovács Tamás polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában