Galériával

2022.01.21. 06:30

Lezárult a bácsalmási foglalkoztatási paktum

Projektzáró rendezvényt tartottak a Bácsalmási Kulturális Központban.

Juhász Jenő

Németh Balázs polgármester és Bányai Gábor országgyűlési képviselő. Fotó: Juhász Jenő

A közel négy éven át tartó programban a bácsalmási, jánoshalmi és kiskunhalasi járás partnerei működtek együtt a jobb foglalkoztatás érdekében.

Németh Balázs bácsalmási polgármester köszöntője után Bányai Gábor országgyűlési képviselő szólt az együttműködés jelentőségéről. Elmondta, hogy a projektnek mintegy 600 résztvevője volt és 400 munkahelyet teremtettek. A projekt összességében 800 millió forintos támogatásból valósult meg. Talán egy kicsit soknak tűnhet az egy főre eső két millió forintos költség, de nagyon fontosnak tartják az új munkahelyek létrehozását. Megköszönte a partnerek részvételét és tevékenységét a programban.

A konzorcium elnöke, Németh Balázs tájékoztatást adott a foglalkoztatási paktumról. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal és a Szenyorita Közhasznú Egyesület irányításával megvalósult projektben 3 járás 24 települése vett részt. Bácsalmáson tíz évvel ezelőtt még 450 közhasznú munkást, most pedig csak 50 főt tartanak nyilván. A többiek, részben a helyi paktumnak is köszönhetően el tudtak helyezkedni a munkaerő piacon. Ezen kívül nagyon jó eredménynek tartja azt, hogy a munkába állók közül 359-en már hat hónapnál tovább maradnak az új munkahelyen.

A rendezvény résztvevői ezt követően a megyei és a három járást érintő munkaerőpiaci helyzetképről, a mentorok tevékenységéről és tapasztalatairól, valamint a megyei befektetési ösztönzésről kaptak tájékoztatást az illetékes szakemberektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában