Magyar kultúra napja

2022.01.21. 20:30

Előadást tartanak a kortárs kerámiaművészetről Kecskeméten

Kecskeméten, a Nemzetközi Kerámia Stúdióban szombaton a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan szakmai előadásra várják az érdeklődőket.

Sebestyén Hajnalka

Illsuztáció. Fotó: kecskemet.hu

Szombaton 14 órakor kezdődik Monori Anita, keramikusművész - designer előadása Tradicionális és digitális megmunkálásmódok interakciói a kortárs kerámiaművészetben címmel.

Monori Anita a következő kérdésköröket járja végig előadása keretein belül: A különböző digitális technológiák milyen módokon vonhatóak be a tárgyalkotás folyamatába, illetve milyen irányba terelik a tervezést. Különböző digitális technológiák áttekintése. Digitális technológiák hatásai a formakialakításra. A gépi formaalakítás során keletkező felületi minőségekben rejlő lehetőségek - esetleges hibák vagy a gépek munkafolyamata során létrejövő felületi minőségek a forma- vagy felületképzésbe. A modern-digitális technológiák ötvözése a tradicionális kerámiakészítési eljárásokkal.

Az előadáson való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük regisztrációját előre jelezze legkésőbb péntekig a következő email címen: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában