Kitüntetés

2022.01.04. 10:33

Elismerték a kecskeméti KandArt színjátszó csoport legaktívabb tagjainak munkáját

Több alkalommal is jó hírét vitték az intézménynek a KandArt színjátszó csoport tagjai. A közelmúltban igazgatói dicsérettel ismerték el munkájukat.

Sebestyén Hajnalka

Bapcsán Botond, Zsíros Péter, Kökény Dóri és Mócza Zsuzsi Erdős Zsuzsánna tanárnővel az igazgatói dicséret után. A KandArt három évvel ezelőtt alakult meg. Beküldött fotó

Igazgatói dicsérettel ismerték el a legaktívabb KandArt színjátszó csoport tagjainak munkáját. A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikumában működő lelkes színjátszók ebben a tanévben is kitettek magukért, több alkalommal jó hírét vitték intézményüknek. 

A KandArt három évvel ezelőtt alakult meg a Kandó Kálmán középiskolában. A fiatalokból álló amatőr színtársulat motorja, mozgatója Bapcsán Botond, aki tavaly érettségizett, jelenleg 13. évfolyamos és hamarosan átadja a stafétát. Lelkesedése, motiváltsága a kezdetektől sok diáktársát magával ragadta. Mentoruk Erdős Zsuzsánna tanárnő. 

Bapcsán Botond elmesélte, ebben a tanévben a színjátszó csoport tagjai három helyen is felléptek. A sportcsarnokban megrendezett városi pályaválasztási napon a L’Art pour L’Art Osztályfőnöki óra darab adaptációját adták elő. Ez volt az első olyan színpadi produkciójuk, melyet nemcsak az iskola diákjai előtt adtak elő, hanem nagyközönségnek. 

Mindez csak a kezdet volt, négy tag – Bapcsán Botond, Zsíros Péter, Kökény Dóri és Mócza Zsuzsi – megnyert egy regionális bűnmegelőzési témájú Krimit tud? versenyt, ahol színpadi tehetségüket bontakoztathatták ki a performance-ok során. Az országos döntőben is jól alakítottak, de ott sajnos a dobogóról lecsúsztak. 

Ezen a versenyen nyújtott kiváló szereplésükért és a korábbi színjátszós munkájuk elismeréseként a téli szünet előtti utolsó napon kapták meg az igazgatói dicséretet. 

A szalagavatón is képviseltette magát a KandArt. Az ünnepi műsorban Bapcsán Botond a Tanár új kérem című műből a Magyarázom a bizonyítványom egyszemélyes darabot adta elő, míg Zsíros Péter, aki kiváló néptáncos, táncolt párjával. 

A kandós középiskolás színjátszósok egyik legújabb tagja, a 9. osztályos Vincze Viktória, aki a karácsonyi műsorban lépett fel basszusgitárral. A műsort a 9. évfolyamosok készítették el, ebben kapott ő szerepet. 

A KandArt tagjai készülnek legújabb darabjaikra. Az egyik, Botond rendezésében, a Három nő lesz, melyben Viktória mellett Dóri és Kerékgyártó Zita játszik. A másik darab még körvonalazódik, de abban már a srácok is szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában