Támogatás

2022.01.03. 10:39

Cégek is segítették a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ munkáját

2021-ben 142 millió forint állami és 83 millió forint városi támogatást kapott a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK).

Gábor János

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Közleményben mondott köszönetet a 2021-ben érkezett anyagi forrásokért a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK). Az önkormányzati cég alig több mint egy éve működik, ez idő alatt körülbelül 142 millió forint állami és 83 millió forint városi támogatást kapott, illetve szavaztak meg számára. A normatívákon felül cégek, egyesületek, intézmények, szervezetek is hozzájárultak a munkájukhoz­. 

Az időközben Tolna megye közgyűlésének alelnökévé is megválasztott Zsikó Zoltán ügyvezető közművelődési feladatokra is befogta a céget, mivel ide csatolták a művelődési központot. Bár a dr. Magóné Tóth Gyöngyi 2019-es távozása óta ideiglenes megbízásokkal vezetett intézmény a KIKK kötelékébe került, lesz külön vezetője, ahogy a könyvtárnak is van. A cég utolsó 2021-es sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy már felmerült elképzelés az új igazgató személyével kapcsolatban. 

A KIKK kifejezte háláját Süli János miniszter felé, akitől közel 107 millió forint támogatás érkezett. Az összeget rendezvények szervezésére, játszótér-felújításra és egy, a civil szervezetekkel közös önkormányzati kisbusz vásárlására fordították. A közlemény szerint Fekete Péter Emmi-államtitkárnak 15 millió forint értékben köszönhetnek térzenei programokat, míg a Nemzeti Művelődési Intézettől 20 milliós normatíva jött a Paprika Piknik megszervezésére. Az év utolsó képviselő-testületi ülésén közel 83 millió forint városi büdzséből származó támogatást is jóváhagytak számukra. 

A vállalat az anyagi segítségen túl megköszönte az együttműködést a helyi hagyományőrzőknek és a polgárőröknek, az Emika Zrt.-nek, a Kalocsa Jövőjéért Egyesületnek, valamint a Nemzeti Táncszínháznak és a Food Truck Show Hungarynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában