Beruházás

2022.01.10. 07:00

A déli elkerülő kiviteli terveire várnak ajánlatokat Baján

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházóként közzétette ajánlati felhívását a bajai déli elkerülő út kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezési feladatainak megvalósítására – olvasható az európai uniós közbeszerzési adatokból.

Márton Anna

Az 51-es főutat nagyon megterheli az átmenő forgalom Fotó: Márton Anna

Az útszakasz engedélyezési terveit a Cívis Komplex Mérnök Kft. készítette el. Baján az engedélyezés alapján közel négy kilométer hosszon kétszer egy sávos főútként valósul meg a déli elkerülő út, valamint a csatlakozó utakat és azok körforgalmú csomópontjait is kialakítják. A projekt magában foglalja továbbá kerékpárutak, gyalog- és szervízutak, valamint autóbusz-megállóhelyek és tengelysúlymérő helyek építését. 

Az alsó városrészt, különösen a Lőkert sort és a belvároson is átvezető 51-es főutat nagyon megterheli az az átmenő forgalom, amit a megépülő elkerülő út képes lesz majd levezetni. A szakasz a Keleti körút és a Bokodi út csomópontjába tervezett körforgalomtól indul, átvezet a Baját és Bácsszentgyörgyöt összekötő Vaskúti úton megépülő körforgalmon, majd a Monostori úton kialakítandó kör­forgalomig halad. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában