Bácsszőlős

2021.12.21. 14:08

Vöröserdőre érkezett a betlehemi láng

Vasárnap délután a bácsalmási cserkészcsapat küldöttsége vitte el a betlehemi békelángot Bácsszőlősre, a vöröserdei Jézus Szíve Iskolakápolnához.

Juhász Jenő

A bácsalmási cserkészcsapat küldöttsége Szegedről hozta a betlehemi lángot

Forrás: Juhász Jenő

A betlehemi láng (Friedenslicht) akció kezdeményezése 1986-ban, Ausztriából indult el. Azóta minden évben, advent kezdetén Betlehemben, a Születés Barlangjában ünnepélyesen meggyújtanak egy gyertyát, amelyet azután az osztrák televízió és légitársaság segítségével Bécsbe visznek, ahol az Osztrák Cserkészszövetség (PPÖ) által szervezett ökumenikus istentiszteleten veszik át a környező országok cserkészei, hogy elvigyék saját országaikba.

Magyarországon minden évben Budapest egyik templomában fogadják ünnepélyesen, ökumenikus istentisztelettel a betlehemi lángot, felváltva egy katolikus vagy protestáns templomban, a Táborkereszt, illetve az Ichtüsz cserkészközösségek rendezésében. A láng onnan juthat el a magyar cserkészek révén az ország minden részébe, minden jóakaratú emberhez.

A Takács László családjának tulajdonában lévő és a közelmúltban felújított iskolakápolnához advent negyedik vasárnapján érkezett meg a betlehemi láng az 579. számú Tomai Pál Cserkészcsapatnak köszönhetően. A láng fogadása után a hozott kis mécseseket és lámpásokat meggyújtották, majd mindenki az otthonába vihette a szeretet és a béke lángját. Az összejövetel hangulatát emelte az a közös karácsonyfa-díszítés, amit a jelenlévő gyerekek valósítottak meg a kiskápolnában.

A Jézus Szíve közössége korábban ugyanis egy felhívás keretében fehér vagy natúr színű, kézműves angyalkákat kért, mert elképzelésük szerint az idei esztendőben csak ilyen díszítést szerettek volna alkalmazni. Az álom valóra vált, hiszen közel száz angyalka érkezett a karácsonyfához. A házigazda és a szervezők meleg teával, süteménnyel és forralt borral kínálták a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában