Verseny

2021.12.12. 10:42

Több száz alkotás érkezett Bács-Kiskun megyéből is a katasztrófavédelem rajzpályázatára

Rengeteg alkotás érkezett a Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett rajzpályázatra.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által, már nyolcadik alkalommal meghirdetett alkotói pályázatra több száz kreatív alkotás érkezett, a megye egész területéről. A pályázatra a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást és beavatkozásokat bemutató műveket vártak a szervezők. Azt, hogy a gyermeki fantázia milyen színes és határtalan ékesen bizonyítják az óvodások és általános iskolás diákok alkotásai – közölte a katasztrófavédelem.

A szakmai zsűri tagjainak nem volt könnyű dolga. A színvonalas, mozgalmas és igen sokféle témát feldolgozó képek, grafikák, irodalmi alkotások közül kiválasztani a legjobbakat egy egész délutánt igényelt. A pályázók több szempontból közelítették meg a tűzoltói hivatás bemutatását, különböző beavatkozásokat örökítettek meg rajzaikon. Az erdőtűz oltása örök téma, lakóépület tüzének oltása és állatmentés bemutatása is a kedvencek között volt. Az emberi élet mentése, igen élethűen több rajzon is megjelent. Készültek a megelőzés fontosságát kiemelő alkotások is. A színek kavalkádja, a meseszerű megjelenítés, vagy a valóság már, már teljes mértékű visszaadása egyaránt megjelent a művekben. A megyei pályázat védnöke Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes megyei igazgató, a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A megyei bíráló bizottság elnöke Gyapjas János tű. ezredes, igazgatóhelyettes volt. A bizottság elnöke és a bizottság tagjai – Szabóné Bognár Anikó, a Cifrapalota vezetője, Mészáros Zsófia, pszichológus és Faragó Miklós, műsorvezető-szerkesztő (Gong FM) – hosszas egyeztetést követően az alábbiak szerint döntött:

Eredmények:

Rajz - óvodás korcsoport

I. helyezés Somogyi Hanna

II. helyezés Cselédes Nikoletta Kata

III. helyezés Balog Ivett Anna

Szabadkézi grafika kategóriában

I. korcsoport

I. helyezés Orosz Péter

II. helyezés Lendvai Viktória

III. helyezés Csillag Barnabás

Szabadkézi grafika kategóriában

II. korcsoport

I. helyezés Hegedűs Bettina

II. helyezés Vincze Szonja

III. helyezés Hatvani Boglárka

Irodalmi alkotás kategóriában

I. korcsoport

I. helyezés Kun-Szabó Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában