Felsőszentiván

2021.12.18. 16:33

Szűcs Attila 66 nap alatt teljesítette a Kékkör útvonalat, összesen 2640 kilométert gyalogolt

Szűcs Attila 66 nap alatt teljesítette az Országos Kékkör útvonalat. Mint azt a Felsőszentivánon tartott előadásában elmondta, élete legjobb döntése volt, hogy elindult.

Márton Anna

Szűcs Attila szülőfalujában mesélt az élményeiről. Fotó: Márton Anna

A fiatalember a közgazdászdiploma megszerzése után két évvel úgy érezte, hogy valami hiányzik az életéből. A koronavírus-járvány miatt elrendelt otthoni munka sem javított a helyzetén, sőt, miután Budapestről hazaköltözött Felsőszentivánra, eldöntötte, hogy elindul a zarándokúton. 

Saját bevallása szerint a zarándoklatnak az a legnagyobb hozadéka, hogy már nem görcsöl semmin. 

– Az indulás előtt sokszor éreztem azt, amikor ültem egy helyben, hogy görcsölök valamin. Semmi okom nem volt rá, de mindig feszült voltam. Most ez a feszültség feloldódott és sokkal nyugodtabb vagyok. Vannak dolgok, amik miatt régebben rögtön felkaptam a vizet, de most már nem. Próbálom kizárni a stresszt az életemből. Próbálok mindig a megoldások felé fordulni, és főleg nyugodtan. Igazából rossz dolog nem történhet, erre gondolok. Valahogy mindig, minden jól alakul. Az utam során is, amikor nagyon eláztam a Zemplénben, nem sokkal később egy gyönyörű panoráma tárult elém. Szóval egy negatív élmény után mindig jön egy pozitív. Az utamon volt olyan is, hogy reggel vizes bakancsot kellett húznom a fájó lábamra, de akkor is tovább tudtam menni, most is kibírom a nehéz dolgokat. Ez többször eszembe jut – részletezte.

Mint az előadása során elhangzott, kezdetben napi 30 kilométert tervezett megtenni, de végül volt olyan eset is, amikor 65 kilométer után talált csak szállást. 66 nap alatt teljesítette a Kékkör útvonal három részét, összesen 2640 kilométert, s bár voltak nehéz pillanatok, az első 21 nap alatt csak határtalan boldogságot érzett, hogy kilépett a mókuskerékből. A túrázó mindenkinek ajánlja, hogy induljon el egy zarándoklatra, főleg azoknak, akik változtatni szeretnének az életükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában