Mosolygömb akció

2021.12.27. 14:14

Sikeresen zárult le a jótékonysági gyűjtés Kalocsán

Az önkormányzat a helyi rádióállomás közreműködésével ebben az évben is megszervezte a – gyűjtőurna alakja miatt – Mosolygömb fantázianévre hallgató jótékonysági akciót, amelyben vállalkozások és munkahelyek váltak egy-egy napra vagy alkalomra adománygyűjtő helyszínné.

Gábor János

A karácsonyi adakozás nagyszabású ajándékozással zárult múlt hét csütörtökön a sétálóutcában. A városi színház elé olyan, szerényebb körülmények között élő családokat hívtak össze, akiknél nem biztos, hogy jut pénz ajándékokra. A gyerekeknek közel félmillió forint értékben vásároltak játékokat a polgármesteri hivatal dolgozói. 

November végétől advent utolsó vasárnapjáig minden nap volt olyan üzlet, ahová befogadták a Mosolygömböt, sőt, előfordult, hogy koncertre vagy kézilabda-mérkőzésre vitték ki.

Több mint 30 helyszínen fordult meg, de még többen szerették volna magukhoz venni. Végül 450 ezer forint jött össze - árulta el kérdésünkre a szervezést összefogó dr. Látó Anita. Az aljegyző hálásan köszönte a segítséget a városháza munkatársainak, akik beszerezték, majd szabadidejüket sem kímélve csomagolták a játékokat. – Több tucat családról és mintegy száz gyerekről van szó, és mindegyikük átlagosan két ajándékot kapott, tehát nagy munka van mögötte, de most, hogy láttuk a kicsik örömét: nagyon megérte – mosolygott.

Az önkormányzat a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítványt kérte fel arra, hogy állítsák össze a meghívottak listáját, hiszen az intézményekben dolgozók „jobban ismerik a családok egyéni szociális helyzetét” – magyarázta Látó Anita, aki Filvig Géza polgármester társaságában adta át az ajándékokat a helyi családoknak a város karácsonyfája mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában