Szociális támogatás

2021.12.30. 12:59

Részben fedezi az oltás költségeit a kecskeméti önkormányzat

Megszavazta a kecskeméti közgyűlés, módosul a szociális támogatásokról szóló helyi rendelet, és ez két szempontból is segítséget jelenthet a rászoruló családoknak.

Hraskó István

A rotavírus és a B típusú fertőző agyhártyagyulladás elleni vakcina nagyon fontos

Forrás: Mediaworks/Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

A decemberi közgyűlésre készült előterjesztésből kiderül, 2015 óta a gazdasági eredményeknek is köszönhetően látványosan csökkent a segélyezettek és segélyek száma Kecskeméten. Ez pedig lehetővé teszi az önkormányzatnak, hogy emelje két rendszeres támogatás havi összegét. A gyógyszer- és a lakhatási kiadások támogatása is az eddigi havi 3000 forintról 5000 ezer forintra nő. 

Az önkormányzat két olyan, kisgyermekkorban adható védőoltás költségeit is részben fedezi, amelyek állami támogatása eddig még nem valósult meg. A rotavírus és a B típusú fertőző agyhártyagyulladás elleni vakcináról van szó, mindkettőt nagyon fontosnak tartják a háziorvosok. A támogatás mértéke gyermekenként a védőoltás költségének fele, de legfeljebb 25 ezer forint.

A támogatást csak azok a családok vehetik igénybe, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nyugdíjminimum háromszorosát, egyedülálló szülő esetén három és félszeresét (a nyugdíjminimum összege havi 28 500 forint). A változtatások már január 1-jétől életbe lépnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában